2016 ne yılı olacak? I CES 2016

turkcellStuff, Turkcell’in katkılarıyla CES 2016‘dan bildiriyor.

Etkinlikten haberlerin tamamını burada bulabilirsiniz.

 

CES 2016 ziyaretçi akınına uğrarken bir yandan da sektörün profesyonellerini bir araya getiren konferanslar gün boyu devam ediyor.

Netflix CEO’su Reed Hastings‘in ilk kez bir konuşma yaptığı fuarda, bir başka oturumdaysa yine bulut temelli çözümler ve sanallaştırma konuşuldu. AirTies CEO’su Bülent Çelebi’nin de konuşmacı olarak katıldığı bu oturumda, geride bıraktığımız 2015 yılının Over the Top (OTT) yılı olduğu söylendi, 2016‘nın ne yılı olacağı tartışıldı.

ott

OTT yani video içeriklerin, internet aracılığıyla çevrimiçi cihazlara taşınma sistemi ile geleneksel yayıncılığın ötesine geçiliyor. Hem de sadece bilgisayar başında izleme zorunluluğu olmadan, içerikler TV üzerinden de takip edilebildiği için büyük rahatlık sağlıyor.

Hem AirTies kurucusu ve CEO’su Bülent Çelebi ve hem de Lynx Technology CEO’su John Driver, tıpkı 2015’te olduğu gibi 2016 yılında da düzenin bozulmayacağını ve yine OTT yılı olacağını düşündüklerini paylaştı.

Driver’a göre bunun nedeni, OTT’nin henüz tüm coğrafyalara ulaşmadığı için kat edecek yolu olması.

Konuşmacılardan Gracenote Genel Müdürü Rick Cusick, 2016’nın “birlikte çalışabilirlik” yılı olacağını düşündüğünü ve bunun bağlantılı evlerin doğru gücünü teşvik edeceğini ve müşterilerin giderek bunu talep edeceğini belirtti.

Streaming servisi TiVo’dan Jim Denney ise bu yıl platformların, kullanıcıların kişisel zevk ve tercihlerine daha fazla adapte olacaklarından 2016’nın “Kişiselleştirme Yılı” olacağını söyledi.