Bankacılıkta teknolojinin geldiği son nokta

Bilim kurgu filmlerini izleyip, ödeme sistemlerinin şekil değiştirme sürecini gerçek hayatta da görmeyi hepimiz heyecanla bekliyoruz. İşte Yapı Kredi Cüzdan, NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisini kullandığı uygulamasıyla alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıyarak, dijitalleştiriyor.

Hemen hemen herkesin fütüristik bir gelecekte icat edilmesini beklediği birkaç teknolojik atılım var. Bunlar arasında, uçan otomobil de var, kendi kendine şekillenen elbiseler de… Bunlardan birinin de cüzdan ve nakit para taşımanın önüne geçen akıllı ödeme sistemleri olduğunu söyleyebiliriz. İşte bilim ve teknoloji dünyası, insanlığı geleceğe bir adım daha yaklaştırmak için 2003’te yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisi olan NFC teknolojisini (Yakın Alan İletişimi) geliştirdi. Mobil cihazlarda bir standart haline gelen NFC, cihazların birbirlerine yaklaştırılarak, neredeyse temas etmeden iletişime girmelerini sağlayan bir teknoloji.

Avantajları: Hız, zaman ve indirimler

Dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanan NFC, Türkiye’de de büyük bir kullanım potansiyeline sahip. Bu teknolojinin yaygınlaşması için çalışan çok az sayıdaki firmadan biri de Yapı Kredi. Özellikle tüketicinin ihtiyaçlarına ve taleplerine 7/24 yanıt verme durumunda olan bankacılık sektörünün Türkiye’deki öncü kurumu Yapı Kredi, geliştirdiği uygulama ile bu ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte.

Kredi kartını hizmete sunan ilk banka olan Yapı Kredi, geliştirdiği Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile kullanıcı deneyimini farklı bir boyuta getiriyor. Yapı Kredi Cüzdan uygulaması, mobil ödeme özelliği sayesinde kredi kartı deneyimini dijitale taşıyor ve yakın gelecekte dönüşecek olan alışveriş deneyimine öncülük ediyor. NFC teknolojisini kullanan mobil ödeme, verimli bir kullanımda, tüketiciye hız ve zaman kazandırmasının yanı sıra markaların avantaj ve indirimlerinden de faydalanma fırsatını sunarak, tüketicinin öncelikli ödeme sistemleri arasında gösteriliyor.

yapi kredi cuzdan

Zamandan tasarruf etmek öncelik

Kullanıcının alışveriş sürecinin her anına dahil olmak isteyen Yapı Kredi Cüzdan, tüketicinin alışveriş öncesi ve sonrası süreçte hayatlarını kolaylaştıran, onlara zamandan tasarruf imkanı sunan bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

Yakınınızdaki kampanyaları görebilirsiniz

Peki Yapı Kredi Cüzdan’ın özellikleri nelerdir? Uygulamanın en önemli özelliği fiziksel kredi kartına ihtiyaç olmadan Android 4.4.2 ve üzeri işletim sistemine ve NFC teknolojisine sahip akıllı telefonlar ile ödeme yapılabilmesi. Yapı Kredi müşterileri, uygulamayı açmadan, temassız POS cihazına cep telefonlarını yaklaştırarak ödeme yapabiliyorlar. Kullanıcılar, 50 TL altı işlemleri şifre ve imzasız, 50 TL ve üstü işlemleri ise POS cihazına şifre girerek yapabiliyor.

Zaman ve hız kazandırmasının yanı sıra Yapı Kredi Cüzdan’ın öne çıkan bir diğer özelliği de kullanıcıların bulundukları lokasyona göre kendilerine en yakın alışveriş noktalarını ve bu noktalardaki 400 binden fazla World Üye İşyeri’nin kampanyalarını görüntüleyebiliyor olmaları. Kullanıcılar, uygulama aracılığıyla son alışverişleri, limit ve puan durumlarını, hesap kesim tarihi gibi bilgilerini öğrenebiliyor ve bunlara ek olarak cep telefonundan ödeme yapabiliyor.

Yapı Kredi Cüzdan ile tüm mobil ödemeler %25 indirimli

Yapı Kredi Cüzdan ile mobil ödeme yapan müşterilerine özel fırsatlar sunan Yapı Kredi, 18 Mart-30 Nisan 2016 tarihleri arasında geçerli olan bir kampanya düzenledi. Bu tarihler arasında Yapı Kredi müşterileri, Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile cep telefonlarından yapacakları ödemelerde yüzde 25 indirim kazanıyor.

Yapı Kredi bireysel kredi kartları ile tüm temassız POS’larda yapılacak alışverişlerde geçerli olan kampanyaya katılmak için kullanıcıların uygulamada yer alan “BANA ÖZEL” alanından “Kampanyaya Katıl” butonuna basmaları yeterli oluyor. Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile kullanıcılar, bulundukları lokasyonda kendilerine en yakın alışveriş noktalarını ve bu noktalardaki World kampanyalarını görebiliyorlar.

Yapı Kredi Cüzdan ile neler yapılır?

Mobil_Cuzdan_ikon_cnv

  • Yapı Kredi Cüzdan uygulamasının Mobil Ödeme fonksiyonu sayesinde NFC uyumlu Android cihazlarla alışverişinizi cep telefonunuzla yapabilirsiniz. Mobil ödeme yapabilmek için, kullanıcı kartlarını mobil ödemeye açmalı ve akıllı telefonunun NFC teknolojisi özelliğini aktif hale getirmeniz yeterli olacak.
  • Ödeme yapabilmek için telefonu temassız özellikli POS cihazına yaklaştırmak yeterli.
  • 50 TL altı işlemlerinizi şifreye gerek kalmadan, 50 TL ve üzeri işlemlerinizi ise, POS cihazından kart şifrenizin girişini yaparak tamamlayabilirsiniz.
  • Anasayfa bölümünde kullanıcıya özel tasarlanan World kampanyalarını ve favori markalarınızı görüntüleyebilir, size en yakın lokasyondaki alışveriş merkezlerini bulabilirsiniz.
  • Alışveriş bölümü ile size en yakın lokasyonlardaki alışveriş merkezlerini bulabilir, alışveriş merkezlerinde yer alan markalar ve geçerli kampanyalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Kampanyalar bölümü sayesinde, Yapı Kredi kredi kartlarına özel kampanyalardan haberdar olabilir, ilgilendiğiniz markanın hangi alışveriş noktalarında olduğunu yakınlık sırasına göre öğrenebilirsiniz.
  • Kartlarım bölümünde tüm asıl, ek ve sanal kartlarınızın limit, borç ve puan bilgilerini görüntüleyebilir ve hesap kesim ve son ödeme tarihlerini takip edebilirsiniz.
  • Yapılan son alışverişlerin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için:

app-store  google-play