Elektrikli otomobil dünyasını değiştiren konsept

Sizi Mercedes-Benz’in en lüks konsept modeli Vision Mercedes – Maybach 6 ile tanıştıralım. Klasik tasarım çizgilerini aerodinamikle birleştiren bu konsept modelin kapıları martı kanadı şeklinde açılan kapılarıyla dikkat çekiyor.

Biraz uzun mu?

vision-mercedes-mayback-6-hot-stuff-main

Yanıtımız kesinlikle evet. 6 metre uzunluğa sahip olan modelin yüksekliği 1.33 metre. Daimler AG’nin tasarım bölümünün başındaki isim Gorden Wagener konsept hakkında şunları söyledi: Kesinlikle çok ateşli ve cool bir model. Teknoloji ile geçmişin bir arada bulunduğu bir model. Sade tasarım anlayışımızı aerodinamikle birleştirmeyi başardık.

Teknolojik dokunuşlar

Screen Shot 2016-08-23 at 09.45.46

Çok farklı tasarım detaylarına sahip olan model teknolojisiyle de şaşırtmayı başarıyor. Transparan ekranda yol ve sürüş ile ilgili bilgiler yansıdığı için gözünüzü yoldan ayırmanıza gerek kalmadan bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca hareket sensörleri sayesinde otomobilde fiziksel tuşlar bulunmuyor.

Otomobilin iç kısmında ise koltukların tasarımı dikkat çekici. Mercedes bu koltukları “360 degree lounge” olarak adlandırıyor.

Otomobilin motoru ise tamamen elektrikli. İçerisinde bulunan dört motorun her biri bir tekerleğe gücünü aktarıyor. Bu dört motor ise toplamda 550kW güç üretiyor.

Peki rakamlar nasıl?

Elektrikli otomobillerin sıkıcı olduğu algısı yavaş yavaş ortadan kalkmalı. Bu 6 metrelik dev 0’dan 100 km/s hıza 4saniyenin altında ulaşırken 250 km/s ile sınırlandırılmış maksimum hıza sahip. Bataryaları ise 500 km menzile sahip.

Peki ne zaman satışa sunulacak?

Bu soruya net bir cevap vermek zor. Bu konsept ilk olarak California’da düzenlenen Monterey Car Week’te tanıtıldı. Modelin konsept olarak kalması çok olası gözüküyor.