Apple’dan iPad ve iPhone’dan gücünü alan laptop konsepti

Apple, daha önce HP ve Motorola’nın hayata geçirdiği ve başarısızlıkla sonuçlanan telefondan gücünü alan bilgisayar hazırlığı içerisinde. AppleInsider tarafından yayınlanan patent görsellerine göre iPhone veya iPad’i bilgisayara gücünü veren ana parça olarak tasarlanmış.

Yayınlanan görsellerde iki farklı model bulunuyor. Bunlardan ilki iPhone için tasarlanan model. Bu tasarımda iPhone laptopların trackpad alanına yerleştirildiği görülüyor. Diğer tasarımda ise iPad modelinin ekran yerine yerleştirildiği görülüyor. iPad’li modelde trackpad’in yerini koruduğu görülüyor.

Kickstarter gibi birçok yerde karşımıza çıkan telefondan gücünü alan laptop konseptlerinden farklılaşan bu tasarımlar ile kullanıcılar iPad veya iPhone ile MacBook benzeri bir laptopa ulaşması hedefleniyor. iPhone ve iPad modellerinin sınırlı olan gücüne destek olması adına bu modeller harici grafik kartı ve batarya ile donatılması olasılığı mevcut.

Projenin kulağa çok farklı geldiği konusunda hemfikiriz. iPhone ve iPad modellerinin her geçen gün performansını artırması Apple’ın böyle bir aksesuar üretme fikrine kapılmasına neden olmuş olabilir. Fakat Apple’ın iPad Pro serisi nedeniyle bu tasarımların üretime geçme ihtimali düşük gözüküyor. Belki Apple’ın farklı bir düşüncesi vardır. Ne dersiniz?

İlgili Yazılar