Facebook Alzheimer oldu

İngiltere’deki Alzheimer Araştırma Vakfı tarafından Facebook için geliştirilen FaceDementia adlı uygulama, bunama hastalığının nasıl bir deneyim olduğunu ortaya koyuyor.

Bunama hastalığını farkındalığını artırmak için geliştirilen FaceDementia adlı uygulamayı kullananların kişisel Facebook sayfaları, ilk önce ele geçiriliyor ve daha sonra fotoğraf, video gibi önemli hatıraları geçici olarak siliniyor. Bu şekilde kullanıcılara bunamanın insan beynini nasıl etkilediği gösterilmeye çalışılıyor. Aslında kullanıcıların gerçek sayfasındaki hiçbir veri silinmiyor.

Kullanıcılar, uygulama kapsamında bunama hastalığına sahip kişilerin, hastalığın etkilerinin ne olduğunu anlattıkları kısa videoları da izleyebiliyor. Alzheimer Araştırma Vakfı Başkanı Rebecca Woods, sosyal ağın insanların yakınları ve arkadaşlarıyla bir araya geldikleri, hatıralar ve iletişim bilgileriyle yakınlaştıkları, ayrıca kullanmaya başlandığından itibaren bir hatıra defteri işlevi gören bir alan olduğu için Facebook’u seçtiklerini söyledi.

Woods ayrıca, “Facebook’un bu özelliklerini, hatıraların nasıl karıştırılabileceğini veya hepsinin birden unutulabileceğini göstermek için kullanmak istedik. Tıpkı, İngiltere’de bunama sorunu yaşayan yüz binlerce insanın bazılarının deneyimlediği gibi…” dedi.