Grup Test | Laptablet

İster laptop, ister tablet gibi kullanın. Tablet / laptop özelliği bir arada olan bu cihazlar içinde en iyisini aradık. Bu karşılaştırma bizim için zor geçti.

İşte büyük laptablet incelememiz:

HP Pavilion X2

HP-Pavilion-X2

Olayı ne?

HP X2 birçok kullanışlı aksesuara sahip. Kılıfı ve klavyesiyle oldukça kullanışlı hale getirebiliyorsunuz.

Fark ödeyerek alabileceğiniz klavyesi diğer tabletlerde kullanılan klavyelerden çok farklı. Tuşların yapısı ve malzeme yapısı gayet başarılı. Eğer uzun yazışmalar yapıyorsanız bu klavye ergonomisiyle sizi memnun edecektir.

Nasıl çalışıyor?

HP X2 aslında tablet temelli bir cihaz. IPS ekran kullanılıyor. Bu sayede ekranı çok geniş açıda görebiliyorsunuz ve görüntüde bozulmayla karşılaşmıyorsunuz. Ekranın altında hoparlör kısmı var. Cihazın altında microHDMI ve tam boy USB çıkışını görüyoruz.

Artı özelliklerine rağmen geliştrilmesi gereken noktaları mevcut. Karşılaştırdığımız diğer tabletlerden iyi değil. Düşük çözünürlüklü ekran yüzünden detayları göremiyorsunuz. Ayrıca klavyesi olmadan 920 gram olan ağırlığı rakiplerine oranla fazla.

Özellikleri

Ekran 10.1 inç 1280×800 IPS LCD İşlemci Intel Atom 1.33 GHz Bağlantı USB, microHDMI, microSD, microUSB Ölçüler 436x260x76 mm, 920 gr (klavye ile) RAM 2 GB Hafıza 32 GB Batarya ömrü 11 saat

Stuff’ın Görüşü: 4/5

11 saatlik pil ömrü çok başarılı ama ekranı yeterli değil.

 

Lenovo Yoga 3 Pro

Lenovo-Yoga-3-Pro

Olayı ne?

Çoğu laptablet’te klavyenin eklenti olduğunu görüyoruz. Yoga 3 Pro ise rakiplerinden farklı olarak ekranla klavyeyi birbirinden ayırmanıza imkan vermiyor. Hareket kabileyeti laptop kullanıcılarını kıskandıracak seviyede.

Elinizde ilk tuttuğunuzda inceliğini ve hafifliğini hissediyorsunuz. Metal yerine cam ve magnezyum kullanılması cihazın daha hafif olmasını sağlıyor. Yoga’da kullanılan menteşe yüksek kaliteli saatlerde kullanılan malzemeleri andırıyor.

Nasıl çalışıyor?

Yoga 3 Pro’yu izin verdiği şekillerde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ekranın çıkmaması bazıları için dezavantaj olabilir.

Intel Core M işlemci ilk kez Yoga 3 Pro’da karşımıza çıkmıştı. Bu işlemci fana ihtiyaç duymuyor. Bu sayede uzun süreli kullanımlarda bile sessizliğini bozmuyor.

13.3 inç ekranı 3200×1800 gibi çok yüksek çözünürlüğe sahip. Eğer oyun oynamayı seviyorsanız, işlemci size yeterli performansı sunmayacaktır.

Özellikleri

Ekran 13.3 inç 3200×1800 IPS LCD İşlemci Intel Core M-70 Bağlantı 2xUSB, microSD, microHDMI Ölçüler 330x228x12.8 mm, 1.2 kg Hafıza 256/512 GB RAM 8 GB Batarya ömrü 7.5 saat

Stuff’ın Görüşü: 4/5

Hızlı olma iddiası yok ama tasarım konusunda iddialı.

 

Asus Transformer Book Flip

Asus-Transformer-Book-Flip

Olayı ne?

Asus Transformer Book Flip test ettiklerimiz arasında klasik laptop görüntüsüne en yakın cihaz. Tasarımı rakiplerine göre çok tekdüze. Kullanılan renklerde bu tekdüzelik devam ettiriliyor.

Tasarımında gözü tırmalayan noktalar var. Ekranı oturttuğunuz yer çok eski gözüküyor. 2011’den beri Asus bu tasarımı devam ettiriyor.

Nasıl çalışıyor?

Asus, rakiplerinin aksine daha çok Ultrabook’a benziyor. Kalın olmasının yanında 1.8 kg ağırlığı ciddi bir dezavantaj. Cihazın kalbinde Intel i3, i5 ve i7 işlemci alternatifleri var. Bu sayede rakiplerinden performans anlamında ayrılıyor. Ayrıca 13 inçlik bir laptop yerine tercih edilebilir hale geliyor.

Normal laptop kullanıcıları bu cihazı sevecektir. Ayrca ekranının çıkabilmesi ve hareket kabiliyeti kullanıcıların hoşuna gidecektir.

Ekranı incelediğimizde rakiplerine oranla düşük çözünürlüğe sahip olması dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Fakat ekranının büyüklüğü bazı kullanıcılar için cezbedici olabilir.

Özellikleri

Ekran 15.6 inç 1366×768 LCD İşlemci Intel Core i3/i5/i7 Bağlantı 3xUSB, microSD, microHDMI Ölçüler 270x380x261 mm, 1.8 kg (klavye ile) Hafıza 500GB/1 TB RAM 4/6/8 GB Batarya ömrü 5 saat

Stuff’ın Görüşü: 3/5

Bu cihaz tabletten çok laptop kullanıcıları için üretilmiş.

 

Microsoft Surface Pro 3

Microsoft-Surface-Pro-3

Olayı ne?

Microsoft, Surface Pro 3 ile tabletin ve laptop’ın yerine geçecek bir cihaz sunmayı amaçlıyor. Bu kulağa biraz iddialı gelebilir. Magnezyum kullanan kasası ve akıllıca yerleştirilen fan sistemi oldukça başarılı. Bu sayede 9 mm kalınlığa sahip cihaz ısınma problemi yaşatmıyor. İşlemciyi yorsanız bile ısınma olmuyor.

Nasıl çalışıyor?

Tabletin arkasında bulunan aparat sayesinde ekranı dik konumda tutabiliyorsunuz. Mıknatıslı klavyeyi rahatlıkla ekrana entegre edebiliyorsunuz. Böylesine şaşırtıcı derecede ince bir klavyede yazı yazmak oldukça etkileyici. Ayrıca bu kadar ince olmasına rağmen klavye arkadan aydınlatmaya sahip.

Surface Pro 3’te kullanılan kalem oldukça hassas. Bu kalem sayesinde tabletinizi bir laptop’tan daha verimli kullanabilirsiniz.

Surface Pro 3’ün bir diğer başarısı ise pil performansı. Microsoft 9 saate varan pil kullanımı sağlıyor.

Özellikleri

Ekran 12 inç 2160×1440 IPS LCD İşlemci Intel Core i3/i5/i7 Bağlantı USB, microSD,
 mini DisplayPort Ölçüler 292.1×201.4×9.1 mm, 1.1 kg (klavye ile) Hafıza 64/512 GB RAM 4/8 GB Batarya 9 saat

Stuff’ın Görüşü: 5/5

Mühendisliği sayesinde rakiplerinden rahatlıkla sıyrılıyor.

 

Toshiba Satellite Radius 11

Toshiba-Satellite-Radius-11

Olayı ne?

Ekranını farklı şekillerde kullanabileceğiniz bir laptop arıyorsunuz ve çok para vermek istemiyor musunuz? Bu isteğinize HP X2 dışında cevap verebilen bir diğer ucuz alternatif Toshiba Satellite Radius 11. Radius’ta 11.6 inç ekran kullanılıyor. Boyutu oyuncak gibi görünmesine neden oluyor. Kullanılan plastik kasa kesinlikle çok başarılı. Kasasındaki yumuşak kıvrımlı hatlar çok şık duruyor.

Üzerindeki HDMI portu sayesinde büyük bir ekrana bağladıktan sonra klavye/fare setinizle Radius’u masaüstü bilgisayara çevirebilirsiniz. Radius’u laptop/tablet olarak düşünüyorsanız, ihtiyaçlarınıza tam anlamıyla cevap veremeyecektir.

Nasıl çalışıyor?

Toshiba’nın ekranı rakipleri kadar yüksek kontrasrta ve izleme açısına sahip değil. Radius’u satın almayı düşünüyorsanız masanızın üstünde film izlemek veya fotoğraf görüntelemek gibi basit işler için kullanabileceğinizi aklınızdan çıkartmayın. Artık birçok tablette bu cihazda kullanılan ekrandan fazlasını sunan ekran teknolojisi mevcut.

Cihazın faresinin tuşları biraz sert basıyor.

Özellikleri

Ekran 11.6 inç 1366×768 LCD İşlemci Intel Celeron N2840 Bağlantı 2xUSB, microSD, microHDMI Ölçüler 289x199x21.9 mm, 1.3 kg (klavye ile) Hafıza 500 GB RAM 4 GB Batarya 5.5 saat

Stuff’ın Görüşü: 3/5

Toshiba rakiplerinden daha farklı segmentte gibi gözüküyor.