Türkiye kendi yongalarını üretecek

Türkiye’de yüksek katma değerli VLSI teknolojisinin önündeki en büyük engel olan hassas, doğru ölçüm ve test ihtiyaçlarını karşılayacak İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı hizmete giriyor

Türkiye’yi 1,5 trilyon dolarlık ileri teknoloji pazarına sokacak olan İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı, sadece M.I.T., Stanford, U.C. Berkeley gibi saygın üniversitelerde bulunan benzerlerine karşın, dünyanın en güncel ve en iyi laboratuvarı konumunda.

Beyin göçünü engellemesi ve hatta tersine çevirmesi umulan İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı altyapısından yararlanılarak, tamamen İTÜ mühendisleri tarafından tasarlanan yerli yonga, insansız hava aracı ANKA’da kullanılmak üzere üretildi.

Kalkınma Bakanlığı ve Aselsan fonları, Agilent ve SPARK işbirliği ile kurulan İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı, Türkiye’de yüksek katma değerli VLSI teknolojisinin önünü açacak. Ayrıca iyi değerlendirildiği takdirde, uluslararası arenada çok önemli kazanımlar ve prestij sağlayabilir.

İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İTÜ VLSI LABs kurucuları Yrd. Doç. Dr. Devrim Aksın ve Yrd. Doç. Dr. Türker Küyel’in evsahipliği ve Agilent Technologies Başkan Yardımcısı, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Benoit Neel ile SPARK Ölçüm Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Aslıhan Yarkut’un katılımları ile yarın gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile resmen hizmete girecek.