Birisi iPhone 6 mı dedi?

iPhone 5’in çıktığı gün başlayan dedikodulara ve Fransız blogu Nowhereelse.fr‘nin yayınladığı fotoğraflara bakılırsa; Apple, 2013’de, iPhone 5S ve iPhone 6 da dahil birkaç yeni cihaz çıkarmak için vites artırıyor.

Tedarik zincirindeki kaynaklarına dayanarak verdikleri haberde; Apple, iPhone 5S ve iPhone 6’yı bu yıl içerisinde piyasaya sürecek. iPhone 5’in gelişmiş bir sürümü olacak olan 5S’in mart-haziran döneminde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Bu tip haberler, bir çok analizci ve uzmanın Apple’ın ürün döngüsünü bir yıldan altı aya çekeceği ve haziranda 5S ile tanışacağımız konusundaki tahminleri ile de örtüşüyor. iPhone 5’in olası kardeşinin NFC ile geleceği ve son iPod Touch gibi farklı renk seçeneklerine sahip olacağı düşünülüyor.

Fotoğraftaki daha küçük olan hoparlör parçasının ise yıl sonunda sunulması beklenen “iPhone 6″ya ait olduğu iddia ediliyor. iPhone 6; bir iPhone Mini’de olabilir, 4,8 inçlik büyük bir iPhone da olabilir.

Cupertino kampüsünde büyük ekranlı bir iPhone hazırlığı başladıysa bu Apple’ın Galaxy Note 2 gibi tablet-telefon kırması ürünlerden rahatsızlık duyduğu ve tepki gösterdiği anlamına gelir. 7 inçlik tablet piyasasındaki hareketlenme ve Google Nexus 7‘nin karşısına iPad mini ile çıktıklarını unutmamak gerekir.