Samsung ve Intel Google’a rakip olacak

Samsung ve Android. Android ve Samsung. Birbirlerine muhtaçlar, biri olmasa diğeri bu kadar başarılı olamazdı değil mi? Görünüşe göre yakında bu sorunun cevabını öğreneceğiz. Güney Koreli Digital Daily’ye göre, Samsung kendi mobil platformunu geliştirmek için çok sıkı çalışıyor ve bunu Intel’in yardımı ile yapıyor. Bu yeni mobil işletim sistemi ile çalışan ilk akıllı telefonların önümüzdeki ocak ayında satışa çıkacağı söyleniyor.

Sayısız ertelemenin ardından, Samsung Tizen’li telefonu bu yıl satışa sunmayacaklarını açıkladı, üstelik telefonun ne zaman çıkacağı hala muamma. Digital Daily, Samsung’un ‘Android’in ardından iş çevirme’ projesinin Tizen olduğunu söylüyor ve bu işletim sistemiyle çalışam ilk telefonun ocak ayında satışa sunulacağını belirtiyor. Intel’in gözü kara CEO’su Brian Krzanich de Google’ın mobil pazardaki krallığından birazını Intel’e kaydırmak için Tizen projesini destekliyor.

İlk bakışta, Samsung’un Android’i bırakıp kendi işletim sistemini geliştirmesi kulağa mantıklı gelmiyor olabilir. Ancak mobil pazarda Google’a ve dolayısıyla Android’e rakip olabilecek bir firma varsa bu Apple veya Microsoft değil, Samsung’dur. Ne istediğini bilen ve yenilenme sürecine giren Intel’in de desteği ile Tizen platformu, Android için gerçek bir tehlike haline gelebilir.