Samsung NotePro 12.2

Samsung, Note 3’te başarılı olan formülü almış ve mega ekranlı bir tablete uyarlamış. Sonuç ne mi olmuş? Aynı anda birden fazla işi tek bir ekranda yapabileceğin bir tablet ortaya çıkarılmış. 

1. Gün

Öyle tutayım, olmadı. Böyle tutsam, yok bu da değil. Peki şöyle şuraya koysam. Bu da uzak kaldı. Galaxy Note Pro 12.2 ile yolculuk esnasında oyun oynamak istiyorum ama pek beceremiyorum.

İtiraf etmeliyim; büyük olmasını bekliyordum ama bu tablet beklediğimden de büyük. İki tane iPad Mini’yi yan yana koyduğunda, aşağı yukarı aynı genişliğe denk geliyor. Gerçi, tasarımına yabancı değilim. Galaxy Note 3’te gördüğümüz suni deri arka kapak ve sahte metal yan çerçeve ile Galaxy Note 10.1’in biraz daha büyük ekranlısı gibi duruyor. Yazılıma birkaç eklenti yapılmış.

Yanlış anlama; tasarıma takılmış olabilirim ama Note 12.2, fiyatına göreiyi bir tablet. iPad Air bunun yanında küçük enişte gibi kalıyor. Bu büyüklüğün avantajları da var. 12,2 inçlik ekran 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekranda film seyretmek, ayrı bir zevk. Üstelik dört uygulamayı aynı anda kullanmak da bu 12,2 inçlik ekranda daha kolay. Bir yandan video izlerken öbür tarafta web sitesini takip edebiliyor, bir başka tarafta not alabiliyorsun. Hatta biraz daha deli görünmek istersen, dört tane Full HD videoyu aynı anda da oynatabilirsin.

Magazine UX de güzel eklentilerden biri. Sevdiğin web sitelerini, sosyal medya hesaplarını vs. bu uygulamaya ekleyip, istediğin gibi kişiselleştirebiliyorsun. Böylece, ilgilendiğin konular ve güncellemeler, anında karşına çıkıyor.

Ekran çözünürlüğü çok yüksek olduğu için metinler küçük görünüyor ama web sitelerini gezerken, resimlere ve fotoğraflara bakarken, 12,2 inçlik ekran büyük keyif veriyor.

Şöyle bir avantajı da var ama evde denemeni tavsiye etmem: Ofisin acemi elemanını, mutfağa çay almaya gönderirken eline tepsi olarak Note Pro 12.2’yi verebiliyorduk. Böylece, çayları taşırken de video seyredebiliyordu.

2. Gün

Şu an ofiste, herkesten çok ben çalışıyorum (ekiekik). Evdeki bilgisayarımdan, uzaktan erişim ile dosyalarımı çektim ve gözden geçirdim. Boş kaldıkça, S-Pen ile çizimler yapıyorum. Notlar alıyorum, internette geziyorum. Hiç boş kalmadım. Önemli olan da bu, boş gözükmezsen ofiste dikkat çekmezsin. Makaraya devam…

4. Gün

S-Pen hayranı oldum çıktım. Sürekli bu kalem ile bir şeyler yapasım geliyor. Çiziyorum, yazıyorum, fotoğrafları düzenliyorum, uygulamaların boyutlarını ayarlıyorum. Bu ekranda kurcalanacak çok şey var.

5. Gün

Şimdi oyun zamanı. Dört çekirdekli Exynos işlemci, 3 GB bellekle, güçlü bir donanıma sahibim ama bu kocaman ekranda, oyun oynamak pek kolay değil. Bilekler bir süre sonra isyan ediyor, dile geliyor. En iyisi, TV uygulamalarına takılmak ya da film izlemek.

7. Gün

Bugün, Samsung’u evde bıraktım çünkü çanta taşımak istemedim. 750 gram ağırlık uzun ve yorucu günlerde sinir bozucu olabilir. Öyle iPad Mini gibi elde de taşınmıyor.
Note Pro tüm günü çıkarabiliyor. Şimdiye kadar dizüstü bilgisayarımda, 4-5 saatin üzerinde bir kullanım süresine erişemedim. Note Pro 12.2 ise 10 saati rahat çıkarıyor. Keşke, pilden kısıp, ağırlığı da azaltabilseler. 8 saat giden ama daha hafif bir tablete razıyım.

8. Gün

Samsung Note Pro’yu taşımaktan gına geldi. Sürekli tutmak zorundayım çünkü standlı bir kılıf yok. Bileklerim sızlıyor. Piyasada, bu tablet için kılıf bulmak da kolay değil. Sonuçta aksesuar bakımından bir iPad ya da Note 10.1 değil.

10. Gün

Bu 10 gün süresince Galaxy Note Pro 12.2’yi, kafede, iş toplantısında, çalışırken ya da film izlerken, birçok ortamda kullandım. Her yere yanımda taşıyacağım bir tablet istiyorum dersen, sayfayı değiştir, bu aradığın tablet değil ama yaratıcılığı ve üretkenliği ön plana çıkaran, aktif şekilde çalışabileceğin bir tablet arıyorsan o zaman bu Samsung işini görebilir. Sonuçta, adam, Pro beyler…

Teknik

● İşletim sistemi Android 4.4 KitKat ● İşlemci 1,9 GHz sekiz çekirdekli Exynos ● Bellek 3 GB ● Ekran 12,2 inç Super Clear LCD 2560×1600 (247ppi) ● Kamera 8 MP arka (AF, LED flaş), 2 MP ön ● Depolama 32/64GB (64 GB’a kadar microSD) ● Bağlantılar Çift kanallı Wi-Fi, 3G/4G (isteğe bağlı), USB 3.0, Bluetooth 4.0 ● Pil 9500 mAh ● Boyutlar 296x204x8 mm, 750 g (3G/4G 753 g) ● Fiyat 1899 TL