MWC özel dosyası

“Neler göreceğiz?” “Dedikodular doğru mu çıkacak?” “Acaba HTC mi daha başarılı yoksa Samsung mu?” derken bir fuar daha sona erdi. Ispanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen MWC 2015 sonunda bitti. MWC her sene sektörün büyük oyuncularının tanıtımlarına sahne oluyor. Genellikle cep telefonları merkezli bir fuar olmasına rağmen bu sene giyilebilir teknoloji ürünleri de ön plandaydı.

Fuarda en çok konuşulan markaları ve ürünlerini sizler için bir dosya haline getirdik.

 

SAMSUNG

Samsung bu sene fuarın en çok konuşulan ismiydi. Fuardan bir gün önce yeni amiral gemilerini tanıttı. Amiral gemileri diyoruz çünkü bu telefonlar iki tane. Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy  Edge/

samsung-galaxy-s6-blueandgold

Bu iki yeni model birçok özelliği paylaşıyorlar. 5.1 inçlik 2K Super AMOLED ekrana sahip iki telefonun ayrılığı en önemli nokta ekranlarının şekli. Galaxy S6 düz ekran kullanırken S6 Edge ise kıvrımlı bir ekrana sahip.

samsung-galaxy-s6edge-mwc

Samsung cephesinde ilgiyi Galaxy S6’ların çektiği ortada. Fakat Samsung bu fuarda bir diğer önemli ürünü olan Gear VR’ı tanıttı. Sanal gerçeklik konusunda Samsung’un ilk ürünü olan Gear VR, S6 ve S6 Edge ile çalışacak. (Daha önce sadece Note 4 ile çalışacağı belirtilmişti)

samsung-gearvr-innovator

Markanın fuarda dikkat çeken bir diğer tanıtımı ise Samsung Pay oldu. Sistemde Samsung kullanıcıları ödemelerini NFC ile yaparken, doğrulamayı parmak izi ile yapacak.

samsung-pay-mwc-reveal

 

HTC

HTC’nin bu sene fuarda en çok konuşulan ürünü kuşkusuz HTC One M9’du. HTC One ailesinin  üçüncü versiyonu olan M9 benzer dış görünüşünden dolayı geçtiğimiz yıl tanıtılan M8’in gelişmiş versiyonu gibi gözüküyor. Cihazlar arasındaki en büyük farklılık M8’in 4MP UltraPixel kamerası yerine 20 MP kameranın gelmesi ve işlemcinin yeni Snapdragon 810 ile değişmesi diyebiliriz.

htc-one-m9_gunmetal_left

Sanal gerçeklik ürünlerinin popülerliğine tepkisiz kalamayan HTC, Vive’ı tanıttı. HTC Vive’da kullanılan Valve Software sayesinde cihazı bilgisayarınızdaki oyunlara adapte edebileceksiniz. Sektörün lider modeli Oculus Rift’i zorlayacağı ortada.

htc-viveevent-shot

HTC’nin dikkat çeken son ürünü ise HTC Grip oldu. Grip’in içerisinde GPS sensörü bulunuyor. 5 saat kullanım süresine sahip olan Grip, Android ve iOS cihazlarıyla uyum sağlamasıyla fark yaratıyor.

 

htc-grip-01

 

LG

LG standı bu sene rakiplerine göre daha sönüktü. Beklenenin aksine G4’ün tanıtımı yapılmadı. LG’nin bu fuarda önceliği Watch Urbane oldu. Fuardan önce tanıtımını yapmış olmasına rağmen tekrar incelediğimizde ne kadar yüksek kaliteyle üretildiğini görmüş olduk. Fuarda ayrıca Watch Urbane’ın LTE versiyonu da tanıtılan ürünlerin arasındaydı.

lg-watch-urbane

 

SONY

Sony standı da LG gibi sönük standlardandı. Amiral gemisi Xperia Z4’ün tanıtımını yılın sonuna doğru yapacağını duyurması bunda en önemli etkendi.

Sony’de senenin en büyük yeniliği Z2 Tabletin yerine gelen yeni Sony Xperia Z4 Tablet oldu. 2560×1600 çözünürlüğe sahip 10 inç ekranı olan bu tablet Sony’nin iddiasına göre bu sınıftaki en ince ve hafif tablet. 6.1mm kalınlığa sahip Z4 Tablet suya dayanıklı yapıya sahip.

xperia_z4_tablet_black_water

Orta sınıf akıllı telefonlara rakip olarak üretilen Xperia M4 Aqua, Sony standının bir diğer göze çarpan cihazıydı. M4 Aqua 720p çözünürlüğe sahip 10 inç ekranı, suya dayanıklı yapısı ve iki gün kullanım ömrü cihazn dikkat çeken özellikleri.

 

MICROSOFT

Microsoft, MWC 2015’te orta sınıf ürünlerini tanıttı. Windows Phone 10 işletim sitemi kullanan Lumia 640 ve 640 XL standın yıldızlarıydı.  Lumia 640 modelinde 5 inç ekran kulanılırken 640 XL’ta ise 5.7 inç ekran kullanılıyor. 640 XL’ta ekran farklılığının yanı sıra kamerasında ve arka kamerasında farklılıklar bulunuyor. 640 modeli 8 MP kameraya sahipken XL modeli 13 MP kameraya sahip. Her iki cihazın ortak özelliklerine baktığımızda ise Sanpdragon 400 işlemci,1 Gb ram ve 8 GB hafızayı görüyoruz.

microsoft-mwc-lumia-launches

 

HUAWEI

Huawei fuardan bir gün önce yaptığı lansman ile ürünlerinin tanıtımını yaptı. Firma, giyilebilir teknoloji ürünlerine yoğunlaştıklarını belirtti.

TalkBand B1’in yerine çıkan TalkBand B2 modelini tanıttı. Önceki modelin gelişmiş versiyonu olarak gözüken B2 ayrıca opsiyonel olarak deri bilekliğe sahip. Cihazın üzerindeki bir tuşa basarak bilekliğe takılı olan Bluetooth kulaklığı yerinden çıkartıp konuşmalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.

dscn0022

Standın yıldızı olan Huawei Watch ise bize göre en güzel görünüme sahip Android Wear ürünü.

huawei-watch-press-pic

 

NOKIA

Zamanın efasane markası Nokia, Microsoft tarafından satınalındıktan sonra bir daha göremeyeceğimizi düşünenler olmuştur. Nokia artık telefon üretiminden vazgeçti ama tabletlerle halen aramızda olmaya devam edecek. Nokia üreteceğini geçtiğimiz yıl duyurduğu tableti olan  N1’i tüketiciyle buluşturdu. Tablet özellikle iPad Mini’ye olan benzerliği ile adından fazlasıyla bahsettirdi.

nokia-n1-10

 

SANDISK

Verilerimiz çok büyümeye başlamasına rağmen hafıza kartlarındaki kapasitelerin çok büyük değişimler yaşamadığı ortada. Bunu farkeden SanDisk firması 200 GB kapasiteye sahip microSD kartını tanıttı. Bu haber hafıza kartlarında uzun zamandır değişiklik haberi almayan bizleri heyecanlandırdı.

sandisk