Galaxy S7’de bizi neler bekliyor

s6

2015 yılında Galaxy S6 ailesiyle başarılı işlere imza atan Samsung, 2016 yılında Galaxy S7 ile benzer sonuçlara ulaşmayı hedefliyor. Peki Galaxy S7’de bizleri neler bekliyor?

Ekran

Bu yıl Apple iPhone 6s ve 6s Plus’ta 3D Touch teknolojisini kullanmaya başlamıştı. Apple, daha önce bu teknolojiyi yeni MacBook’larda kullanmış ve başarılı geri dönüşler almıştı. Benzer şekilde iPhone’da da olumlu geri dönüşler almaya devam ediyor.

The Wall Street Journal’ın yaptığı haberde Samsung’un da Apple’a benzer şekilde basınca duyarlı ekran üzerinde çalıştığı yazılmıştı. Henüz Samsung tarafından bu haber doğrulanmadı ama rekabette geri kalmamak adına karşımıza çıkması büyük olasılık.

Tasarım

Galaxy S6, yerine geldiği modele benzer bir tasarım diline sahipti. Korea Times’a göre ise S7 geleneksel tasarım dilinden farklı bir tasarıma sahip olacak. Tasarımın yanı sıra fotoğraf kalitesi, performans ve diğer özelliklerinin de olumlu yönde farklılaşması bekleniyor.

Galaxy S6’da kullanılan metal çerçeve ve cam yüzeylerin yerine yeni telefonda magnezyum kullanılması hedefleniyor. Bu sayede telefonun daha kaliteli bir tasarıma sahip olmasının yanında daha da dayanıklı olması hedefleniyor.

Bağlantı

Son dönemde akıllı telefonlar arasında hızlı şarj önem teşkil etmeye başladı. Bu nedenle Samsung, S7’yi USB Type-C bağlantısı ile sunacak.  Bu sayede hızlı şarjın yanı sıra hızlı data aktarımı da hedefleniyor.

Güvenlik

Parmak izi okuyucusu artık bir akıllı telefonun olmazsa olmazı. The Wall Street Journal’dan gelen bilgilere göre Samsung, rekabette bir adım ileri çıkabilmek için retina tarayıcısı sunabilir.

Satış tarihi

Galaxy S7’nin Mart 2016’da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Samsung’un daha önce piyasaya sürdüğü amiral gemisi modellere baktığımızda benzer şekilde Mart ayını görüyoruz.