Apple’ın yeni ürünlerinin tanıtım günü belli oldu

Apple uzun süredir merakla beklenen etkinliğinin davetini sonunda duyurdu. 21 Mart tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte birçok merak edilen ürünün üzerindeki perde kalkacak. “Let us loop you in”  temasıyla Apple’ın California’da bulunan merkezi Cupertino’da gerçekleşecek.

apple-march16-event-invite

21 Mart’taki etkinliğin en büyük yıldızı şühesiz uzun süredir konuşulan 4 inç ekrana sahip yeni iPhone modeli olacak. iPhone 6c, iPhone 5se veya iPhone 5e ismiyle satışa sunulması beklenen model iPhone 5s modeline benzer bir tasarımla karşımıza çıkacak. iPhone 5s’den farklı olarak telefonun kenarlarının daha yumuşak hatlara sahip olacağı da bir diğer konuşulan konu.

iPhone 6s’te karşımıza çıkan A9 ve M9 işlemci, Apple Pay için NFC ve Live Photos desteği yeni iPhone modelinde beklenen özelliklerden bir kısmı. iPhone 6s’te karşımıza çıkan 3D Touch özelliği ise yeni iPhone modelinde karşımıza çıkmayacak.

Etkinlikte beklenen bir yeni cihaz ise 9.7 inç ekrana sahip yeni iPad modeli olacak. iPad Pro ismiyle karşımıza çıkması beklenen modelin Apple Pencil ve Smart Keyboard desteğiyle sunulması şaşırtıcı olmayacaktır.