En iyi 5 iPhone kamera aksesuarı

Instagram’da en havalı fotoğraflar sizinki mi olsun istiyorsunuz? iPhone kameranızı bambaşka hale getirecek 5 farklı aksesuarı sizin için denedik.

1) Impossible Instant Lab Universal

219 dolar / the-impossible-project.com

instant-lab-universal-iphone-aksesuar

Bunu çekin

Dijital fotoğraflarınıza retro filtreler eklemek, vintage bağımlılığınızı tatmin etmiyorsa, Instant Lab Universal size yardım edebilir. The Impossible Project (şu an Polaroid Instant kameralar için yeni film üreten tek şirket) temel olarak iPhone adaptöre sahip analog bir şipşak kamera. Impossible’ın mobil uygulaması ile bağlantılı, telefon ekranındaki görüntünün fotoğrafını alıyor ve Polaroid baskı olarak birkaç dakikada size veriyor.

Ne kadar iyi?

Kağıtta yazdığından daha zarif. İçinde yer alan zeki teknoloji, fotoğraflarınızın doğru şekilde çerçevelendiğinden ve pozlandığından emin olmanızı sağlıyor. Polaroid’lerin baskıları ise vintage görünüme sahip.

Her zaman mükemmel ışıklandırılmış halde çıkmıyorlar ancak 50 liradan fazla bir ücret ödüyorsanız, filmleri boşa harcamamanız için varsayılan ayarları  kullanmanızı öneriyoruz. Instant Lab tam olarak herkes için değil. Tasarlanırken de bu yönde düşünülmüş. Eğer iPhone fotoğraflarınızın Polaroid’lerini yaptırmak isterseniz işte o zaman bu tek çözüm.

Teknik özellikler:

Uyumluluk iPhone 4s ve sonrası, iPad Mini 2 ve sonrası, iPad Air, Android 4.0.3 ve sonrası
Film tipi Polaroid 600 ve SX-70 Ölçüler 150×111 x71 mm, 650 gr

STUFF GÖRÜŞÜ: Yaş olarak Polaroid’in kameralarına yetiştiyseniz hoşunuza gidecektir.

2) Veho Muvi X-Lapse 

29 dolar / veho-world.com

veho-muviX-lapse-iphone-aksesuar

Bunu çekin

iPhone kamerasının en ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi de tartışmasız olarak aslında en az kullanılanı. Timelapse modu, uzun bir zaman dilimi içinde çektiğiniz yüzlerce (ya da binlerce) görüntüyü birleştirerek hızlı hareket eden videolar haline dönüştürüyor. Telefonunuzu bir tripoda bağlayabilir (ya da basitçe bir yere de sabitleyebilirsiniz) ve dünyanın birkaç dakikada akışını sabitlediğiniz pozisyondan seyredebilirsiniz. Timelapse çekimlerinizi daha çarpıcı hale getirmek için kamerayı yavaşça hareket ettirebilirsiniz. Bunun için Veho Muvi X-Lapse kullanabilirsiniz.

Ne kadar iyi?

Bu tripoda sahip hafif silindir size büyük ve ağır kompakt kameralarınızı bir köşeye fırlatma özgürlüğü veriyor. Sabit olmak için 3 ayağı var ve iPhone’ununuzu birkaç derece ileri ya da geri kaydırabilmenize imkan tanıyor.

Telefonunuzu yerleştirdiğinizde saat yönünün tersine dönecek. Kullanımı oldukça basit olan bu cihaz timelapse çekimlerinizde mucizeler yaratıyor. Etkili videolar çekmek isteyen ve bu işin ucuz yolunu arayanlara.

Teknik özellikler:

Maksimum dönüş süresi 1 saat

Maksimum açı 360° Uyumluluk Bütün akıllı telefonlar ve 750 grama kadar kameralar
Ölçüler 73x73x, 48 mm, 99gr

STUFF GÖRÜŞÜ: Timelapse çekimleri için telefon ya da kameralarınız için ucuz ve hızlı bir destek.

3) Olloclip 4-in-1 

79 dolar / olloclip.com

olloclip-iphone-aksesuar

Bunu çekin

iPhone’ların kameraları son kullanıcının kullanımına uygun tasarlanmış durumda. Geniş açı veya makro çekim yapmaya kalktığınızda ise kamera bekleneni veremez.

Olloclip ise bunu çözmek adına kullanıcıların ihtiyacı olacak dört ayrı lensi tek bir cihazda kullanıcılarına sunuyor. Böylelikle çiceğin üzerindeki arının tüm detaylarını veya uzun bir nesneyi tek bir seferde çekmenizin önündeki engel ortadan kalkıyor. Bize göre telefon kamerası için dört lens yeterli

Ne kadar iyi?

Piyasada başka klipsli lensler bulunuyor ancak denediklerimizin hiçbiri Olloclip’in cam elementlerinin kalitesine yaklaşamıyor. Sunduğu geniş açı ve sürpriz bir biçimde keskin makro lensler ile en ilginç balık gözü lens olmayı başarıyor. Bu küçük, cep boylarındaki ürünler, onları istediğiniz yere taşıyabilmeniz için tasarlanmış. Bu ürünlerin tek eksi yanı, tüm kasalar üzerine tam uyumlu olmayışları. Eğer Apple ürününden sonra Android telefona geçiş yaparsanız lensi iPhone kullanan bir arkadaşınıza hediye ederek değerlendirebilirsiniz.

Teknik özellikler:

Lens Balık gözü, geniş açı, 10x makro, 15x makro Uyumluluk iPhone 4’ten  iPhone 6s/6s Plus’a kadar, iPod touch 5./6. nesil  Ölçüler 54x26x38 mm, 26 gr

STUFF GÖRÜŞÜ: Görüş alanınızı ve çekim seçeneklerinizi genişletmek için en iyi yol.

4) Olloclip Studio 

89 dolar/ olloclip.com

olloclip-studio-iphone-aksesuar

Bunu çekin

Plastik bir iPhone kılıfı için 100 dolardan fazla bir ücret ödeyecekken bir an tereddüt edebilirsiniz. Ancak Olloclip Studio sadece telefonunuzu darbelerden korumak için değil. Üreticilerine göre, o bir “entegre edilmiş mobil fotoğrafçılık çözümü.” Bu sayede iPhone’unuzu ufak bir çekim noktasına çevirebilirsiniz

Ne kadar iyi?

Studio, iPhone’unuzun yeteneklerini geliştirebilmeniz için çok iyi bir eklenti. Tasarımı, pek çok sayıda aksesuarı güvenli bir şekilde kullanabilmenize izin veriyor. Hem manzara hem de portre çekimleri için tripod ayağı, mikrofon ve video ışığı ekleyebilmeniz için iki adaptör, parmak kavrayıcısı yer alıyor.

Kılıfın kendisi de telefonunuzu düşürdüğünüz durumlarda iyi derecede koruma sunuyor. Tasarımı sayesinde Olloclip 4’ü 1 arada şeklindeki lensleri çıkartmaya gerek kalmadan uydurabilirsiniz.

Hala ürünün fiyatının epey kazık olduğunu düşünsek de Studio kesinlikle iPhone’unuzu profesyonel bir kameraya rahatlıkla dönüştürebiliyor.

Teknik özellikler:

Uyumluluk iPhone 6/6s ve iPhone 6 Plus/6s Plus Ölçüler 144x73x12.7 mm (6/6s), 163x83x12.7 mm (6 Plus/6s Plus)

STUFF GÖRÜŞÜ: Profesyonel fotoğraf ya da video çekimi için iPhone’unuza tüm teçhizatı sağlıyor.

5) DxO One 

439 dolar / dxo.com

dxo-iphone-kamera

Bunu çekin

DxO doğrudan Lightning girişi ile herhangi iCihaz’a bağlanıyor ve uygulaması ile beraber çalışıyor. Böylece oldukça güçlü kompakt bir kameraya dönüşüyor. Aslında iPhone’u ekran olarak kullanıyor diyebiliriz.

Ne kadar iyi?

One, optik zoom eklemezken, modül herhangi bir akıllı telefonda bulabileceğinizden daha iyi lens ve sensör barındırıyor. Diyafram açıklığı ayarlanabiliyor ve bu da alan derinliğini daha iyi kontrol edebilmenizi sağlıyor.

Görüntü kalitesi, piyasadaki akıllı telefonlarınkilerle kıyasladığınızda mükemmel. Renkler sade ve canlı. Detaylar keskin. Oldukça becerikli ve lekesiz detaylar açısından orta seviye bir DSLR’ı sollayamasa da, bu kot pantolonunuzda taşıyabileceğiniz bir parça. Bu yüzden kıyaslamak çok adil olmaz.

Başlıca derdimiz yalnızca bir saat dayanıklılık gösteren bataryası. Bir de kullanırken iPhone’ununuzun bataryasını da tükettiğini belirtelim. Bu yüzden tüm gün taşımak için çok da ideal değil.

Teknik özellikler:
Sensör 20.2MP 1 inç
Lens 32mm  f/1.8 ISO 100 – 51,200
Uyumluluk iPhone 5 ve sonrası Ölçüler 68x49x26.3 mm, 108gr

STUFF GÖRÜŞÜ: iPhone’unuzu uygun bir kameraya dönüştürün ama bataryayı sorun etmeyin.