İlk test: Fitbit Blaze

Fitbit Blaze akıllı saat gibi her şeyi yapmıyor ama bir fitness ve spor saati olarak istenilen her görevi başarıyla tamamlıyor. Aynı genç golcü Semih gibi…

Fitbit_Blaze_mavi

199 dolar / fitbit.com

Kardashian ailesinin teknolojiyle meraklı bir üyesi gibi, Fitbit hangi özelliklerinin sevildiğini biliyor ve ona göre hamlelerde bulunuyor.

Bileğe takılan ürün gamı Flex’ten Charge’a oradan Alta’ya kadar uzanan Fitbit farklı ürünlerle adından sıklıkla söz ettiriyor. Markanın yaptığı en iyi iş ise fitness verilerini toparlamak olsa gerek. Bu özellik de Blaze’in öne çıkan değerlerinden biri.

Ocak ayında CES’te tanıtılan bu akıllı cihaz, tasarım açısından çok daha oturaklı bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Kasasının içerisinde cihaz hareketle ilgili her şeyi kaydediyor ve akıcı ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde bunu kullanıcılarına sunuyor. Dolayısıyla sporla haşır neşir olanlar için kaçırılmayacak bir cihaz. Ama Apple, Samsung ve diğer cihazlarla istediklerini yapabilen kullanıcı sadece fitness odaklı bu cihazı satın alıp kullanmak ister mi, orası meçhul?

Fitbit_Blaze_deri

1) Tasarım ortalığı karıştırıyor

Köşeli yapısı sayesinde Gear S2’ye dişli bir rakip çıktı. Fakat çıkarılabilen bölmenin üstü ve altı tozları adeta üzerine çekiyor. Fakat onun haricinde oldukça keyifli bir cihaz. Yine de bizim silikon kasaya sahip cihazla bir sorunumuz yok.

2) Bütün gün yanınızda

Peki kullanımı nasıl? Kısaca anlatmak gerekirse Blaze en iyi fitness saati arayüzüne sahip. Başta ekranı ufak gelse de çok renkli ve dinamik bir ekranı var. Ekranı hem kapalı alanda hem de açık havada rahatlıkla okunabiliyor.

3) Tek tuşla işi bitirin

Fitbit, tuşlara ağırlık vermiş. Hem tuş olması hem de ekranın dokunmatik olması başta sıkıntı yaratsa da zaman içerisinde bu sisteme alışabiliyorsunuz.  Fakat işi kaptıktan sonra tuş ve dokunmatiğin avantajını anlıyorsunuz.

4) Sporunuzu seçin

Terlemeye hazır mısınız? Bir spor dalını seçin ya da Blaze’in SmartTrack özelliği sayesinde cihazın sporu algılamasını bekleyin. Veriler çok net bir biçimde görülüyor ve metriklerdeki değişikliği izlemek çok keyifli.

5) Aksiyona her daim hazır

Blaze, dolu bir şarj ile 5 gün çalışıyor.  Bunun sebeplerinden biri  Blaze’in ekranı 10 saniye içerisinde uyku moduna giriyor. Fakat Blaze’i uyandırmak oldukça kolay. QuickView özelliği sayesinde kolunuzu kaldırınca cihaz uyanıyor.

blaze-fitbit-saat-akıllı

Teknik özellikler

Ekran 1.25 inç 240×180 renkli dokunmatik LCD
Sensörler 3-açılı hızölçer, optik kalp atışı, altimetre
Bağlantı Bluetooth 4.0
Suya dayanıklılık Su sıçramasına dayanıklı
Kayış boyutu Küçük (140-170 mm), Büyük (170-206 mm), Ekstra büyük (206-236 mm)
Ağırlık 43 gr

blaze-fitbit-akıllı-saat

Blaze ne kadar akıllı?

Hareket halinde

Takvim, SMS ve telefon bildirimlerini alabiliyorsunuz. Bu açıdan başka bir şey yok. Fakat Blaze, fitness cihazı olarak oldukça akıllı olduğu ve her şeyi takip ettiği için kimseyi üzmüyor.

>  Telefon hattı

Telefonunuzun GPS’ini kullanarak doğru bir biçimde rota bulabiliyorsunuz. Fakat bu da telefonu yanınızda taşımanız anlamına geliyor. Bluetooth kullandığı için şarjı bitmiyor.

fitbit-blaze-harita

> O kalp atacak!

PurePulse, Blaze’in en önemli özelliği. Kalp atışınızı sürekli olarak ölçen bu sensör sayesinde, bir antrenman sonrasında kalbinizin nasıl kan pompaladığını analiz edebiliyorsunuz.

> Bir de çalıştırıyor

Blaze’in içinde bulunan FitStar uygulaması sayesinde istediğiniz zaman antrenman yapabilirsiniz. Uygulama ile senkronize etmek çok hızlı ve veriler kolayca anlaşılabiliyor.

Fitbit_Blaze_siyah-deri

Fitbit Blaze ile 5 gün

> İyi

> Ehh

> Berbat

1 dk – Kutudan çıkardık ve karşımızda şekli şemali çok havalı bir cihaz var.

5 dk – Şarj olması için içinden bir modül çıkarıp bir plastiğin içine koymak gerek.

1 saat – Fakat bir saat içinde tamamen şarj olabiliyor. Şimdi kullanıma hazır!

2 saat – İlk koşuya çıktık… Blaze’in güneş altında bile okunan ekranı çok güzel.

3 saat – Kayışı çok rahat ama ciddi anlamda terletiyor.

24 saat – Bisiklete bindim ve GPS ile çalıştığı için telefonunuzu unutmamanız gerekiyor.

25 saat – Bileğin üst kısmında kullanınca, Blaze daha iyi bir biçimde takip ediyor.

48 saat – Spor salonunda SmartTrack’i kullanmak istedim ama algılamadı.

60 saat – Spor hareketlerini iki tıkla tamamlayabiliyorsunuz.

65 saat – …fakat adım ölçer teknolojisi rakamları biraz abartıyor sanırım.

72 saat – 3 gün oldu ve pili şaşırtıcı bir biçimde yarısına kadar dolu.

87 saat – Blaze’in QuickView özelliği uyurken ekranı açıyor.

93 saat – …fakat sessiz alarm özelliği uyandırma konusunda başarılı.

107 saat – Müziği de kontrol edebiliyorsunuz ama çok parlak değil.

108 saat – Koşu bandında koşarken, elde edilen veriler oldukça tatmin edici.

120 saat – 5 gün sonunda adonis kaslarım olmadı ama Blaze’e bayıldım.

fitbit-blaze-mor

STUFF GÖRÜŞÜ:

Etkili batarya performansıyla dikkatleri üzerine çeken bir spor takip saati. Kullanması çok keyifli.

Fitbit Blaze çok iyi ve tamamen kendini spora adayan bir saat. Dahili GPS bulunmaması bir dezavantaj ama şaşırtıcı bir biçimde doğru veriler sunan kalp takip sistemi ve birçok sporu desteklemesi öne çıkan özellikleri arasında. Çok kullanışlı ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde rakipleri arasından sıyrılabiliyor.

İlgili Yazılar