Yeni Polaroid: Impossible Project I-1

Hiçbir şey bir Polaroid fotoğraf makinesi kadar “Yanlış çağda doğmuşum ben yeaa” mesajı veremez. Ama buradaki tamamen analog değil…

299 dolar / impossible-project.com

polaroid-impossible-project-kamera

Bu bir ilk:

20 yıldan fazla bir süredir anında görüntü veren Polaroid formatlı bir fotoğraf makinesi çıkmamıştı. Tabii ki dünyada pek çok sayıda Polaroid makine var ve hayatlarını Impossible Project sayesinde devam ettiriyorlar. Orijinal üretim makinelerini Hollandalıların elinden kurtaran ve film kutularını meraklılarına pazarlamaya başlayan onlardı. Ama şimdi, Impossible yepyeni bir fotoğraf makinesi çıkardı.

Analog… Ama dijital de:

Her ne kadar LED yuvarlağı saran mat siyah yüzeyi ve lensleri günümüze hitap etse de, I-1’in basit görünümü daha önce bir Polaroid makine görmüş herkese tanıdık gelecektir. Deklanşöre basarak anında fotoğraf çıktısını alabilirsiniz. Bluetooth ile iPhone uygulamasına da bağlanıyor.

Daha da ilginç olanı, uygulamayla çekim hızı, diyafram açıklığı ve flaş ayarlarıyla da oynayabiliyorsunuz. Hatta arka arkaya fotoğraf da çekebiliyorsunuz.

polaroid-kamera-impossible-project-I-1

Fiyattan ne haber?

299 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip. Tabii Polaroid makineler geçmiş zamandan geldikleri için filmleri, bu ücrete eklemeler yapmanıza neden olacak. Impossible bu makine için renkli ve siyah-beyaz filmleri, sekiz çekim için 20 dolara satıyor. Basılı fotoğraf hayranları ve kurnaz cihaz koleksiyoncuları bunu mutlaka bir kenara not etsin.

Alternatif olarak…
Impossible Project’in bu ürünü sizi sarmadıysa bunlara bakabilirsiniz…

Polaroid Spectra:

Spectra’nın yassı şekli, klasik kare Polaroid fotoğrafından daha geniş bir film sunuyor. Ayrıca ışık kontrolü, kendinden zamanlama özelliği ve sonar gücüyle çalışan otomatik odaklama sistemi de var.
polaroid-spectra-kamera

Polaroid 600: 

30 yaş üstü birilerine bir Polaroid fotoğraf makinesi çizmesini isteyin; onlar da yapacak daha önemli işleri olduğunu söyleyerek reddetsinler. Ama birkaç tanesi – muhtemelen çocuksuz olanlar – bunu çizeceklerdir.

polaroid-600-kamera

Bu inceleme ilk olarak Stuff’ın Temmuz 2016 sayısında yayımlanmıştır. 

İlgili Yazılar