iPhone’unuz yakınlarda değilken de kullanabileceğiniz 6 bağımsız Apple Watch uygulaması

Apple Watch, watchOS 2 güncellemesinden sonra biraz daha bağımsız hale geldi. Artık yakınlarında bir iPhone yokken yapabilecekleri eskisinden çok daha fazla. İşte telefonunuz yanınızda değilken de keyfini çıkarabileceğiniz 6 uygulama.

 

Lifesum

lifesum

Lifesum, bir sağlık ve spor takip uygulaması. Ve bu tarz uygulamaların içinden Apple Watch’ta iPhone bağlantısı gerektirmeden çalışabilen ilk uygulama. Amacınız ister kilo vermek, ister daha fazla egzersiz yapmak, isterseniz genel olarak daha sağlıklı olmak olsun, bu uygulama ihtiyacınız olanı size sağlıyor. Uygulama size günlük hedefler veriyor. Saatinizin ekranındaki bildirimler ise bu hedefleri tamamlamaya uzaklığınızı gösteriyor ve hedefinize ulaşmak için ne zaman yemek yiyip ne zaman egzersiz yapmanız gerektiğini hatırlatıyor.

Ücretsiz

 

Just Press Record

just press record just press record 2 just press record 3

iPhone’da çok etkili bir ses kayıt uygulaması olan Just Press Record, Watch’ta daha da başarılı. Uygulamanın komplikasyonu da aslında uygulamaya bir kısayol işlevi görüyor ve dokunduğunuz anda Watch’un mikrofonuna bağlanarak ses kaydına başlıyor. Üstelik telefon bağlantısı gerektirmediği için çok hızlı: iPhone’unuzla eşleşmesi için beklemenize gerek yok. Anlık fikirler, şarkı parçaları veya beklenmedik bilgi paylaşımlarını anında kaydedebilirsiniz. Telefonunuza tekrar bağlandığınızda tüm ses kayıtları Bulut’a yükleniyor ve diğer cihazlarınızdan erişilebilir hale geliyor.

7,99 TL

 

Streaks

Streaks

Amaç odaklı mısınız? Kendinizi altı taneye kadar amaç belirleyip takip edebildiğiniz bu uygulama ile denetleyin. Hedeflerinizi tamamladıkça saatinizin ekranındaki minik ikonlara dokunarak işaretleyebiliyorsunuz. Uygulama bazı amaçların tamamlanıp tamamlanmadığını (örneğin spor hedefleri) Apple Watch ve Health uygulamasını entegre ederek kendi kendine bile denetleyebiliyor. Bu uygulama mükemmelliğe ulaşmakta en büyük yardımcınız olacak.

10,49 TL

 

PCalc

pcalc2 pcalc  pcalc3

Pcalc bir çok fonksiyonlu hesap makinesi uygulaması. Öğrenciler, bilim insanları ve mühendisler için on altılı, sekizli ve ikili hesaplama desteğine sahip bu hesap makinesini tabii ki arkadaşlarınızla hesabı bölüşmek için de kullanabilirsiniz. Tip calculator modu, vereceğiniz bahşiş miktarını ve kişi başına düşen ödeme tutarını hesaplayabiliyor. Girdilerinizi Digital Crown’u kullanarak ekleyebilirsiniz.. Uygulama aynı zamanda Handoff’u destekliyor: bu demek oluyor ki bilgiyi diğer cihazlarınıza da iletebilirsiniz. Ayrıca kullanmayı tercih ederseniz, ses komutu özelliği de bulunuyor.

26,99 TL

 

iTranslate

itranslate 2 itranslate 3 itranslate

Ses tanıma özelliği watchOS 2 ile beraber bir hayli geliştirildi: bu özellikten yararlanan ilk uygulamalardan biri de iTranslate. Bu uygulama sayesinde artık kelimeleri, deyimleri ve yazıyı neredeyse 100 farklı dile direkt olarak bileğinizden çevirebilirsiniz. Ayrıca telaffuzları duymak için Watch’ın hoparlörlerini kullanabilirsiniz – ki bizce bu iPhone’u oyundan tamamen siliyor. Uygulama, Apple Watch’un lokasyon farkındalığı sağ olsun, size bulunduğunuz noktaya uygun bir dil bile tavsiye edebiliyor.

Ücretsiz

 

Tacet

tacet4tacet5tacet6

Müzisyenler, Tacet ile artık metronomlarını saatlerinde taşıyabilirler. Ayrıca dakika başına vuruş sayısı hesaplayıcısı ve tempolar hakkında bir başvuru kılavuzu içeren bu uygulama, metronomların aksine sessizce çalışıyor ve tempoyu belirtmek için titreşim kullanıyor.

Ücretsiz

 

Star Walk 2

starwalk2 starwalk3 starwalk4
Yıldızları izlemek daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu günlerde dünyanın her yanından 10 milyondan fazla insanın kullandığı, yıldızların, gezegenlerin ve uyduların tam konumunu takip eden uygulamanın bulunduğunuz bölgenin yıldızlara dalıp gitmeye uygun olup olmadığını anında öğrenmenizi sağlayan bir Apple Watch komplikasyonu da mevcut.

7,99 TL

 

Bonus Twisty Color

Twisty

Tabii ki bu uygulamaların hiç biri can sıkıntısıyla başa çıkamıyor. Can sıkıntınızı giderecek bu basit ve keyifli oyunda, üç farklı yönden fırlatılan renkli topları ortadaki çok renkli çarkın aynı rengiyle denk getirerek yakalamaya çalışıyorsunuz. Çarkın Digital Crown aracılığıyla kontrol edilmesi parmaklarınızın ekranı kapatmasını önleyerek oyunun oynanışını daha da keyifli kılıyor.

2,69 TL