6 adımda iPhone’un mobil internet tüketimini düşürün

Telefon faturanızda beklediğinizden fazla internet tükettiğinizi görebilirsiniz. Multimedya tüketiminiz çok yüksek olmasa bile yaptığınız bazı kullanım hataları buna neden olabilir. iPhone kullanıcılarının mobil internet paketlerini daha az tüketmesi için takip etmesi gereken adımlar ise şu şekilde:

  • iCloud’unuz yaptığı yedeklemeler nedeniyle mobil internet paketinizinden harcıyor olabilir. Bunu engellemek adına Ayarlar > iCloud > iCloud Drive adımlarını takip edip “Hücresel Veri’yi kullan” sekmesini kapamanız gerekli.

2

 

  • iTunes Store ve App Store da güncellemeler için mobil internet paketinizi kullanabilir. Bunu engellemek için Ayarlar > iTunes Store ve AppStore adımlarını takip edip “Hücresel Veri’yi kullan” sekmesini kapayabilirsiniz. Bu sayede cihazınıza yüklü uygulamalarınız sadece Wi-Fi bağlantısı oldığunda güncelleme alacaktır.

3

 

 

  • iOS 9 ile birlikte hayatımıza giren Wi-Fi Yardımı özelliği Wi-Fi sinyalinde düşüş yaşandığında mobil internet paketinizden destek alıyor. Bu özelliği kapamak için Ayarlar > Hücresel adımlarını takip edip ekranın sonunda bulunan Wi-Fi Yardımı özelliğini kapamanız gerekli.

4

 

  • Sürekli kullanmadığınız uygulamalar da mobil internet paketinizin düşmanı olabilir. Bunun önüne geçmek için Ayarlar > Hücresel adımlarını takip ettikten sonra internet paketinizden hangi uygulamaların yararlanacağını seçebilirsiniz.

5

 

  • Benzer şekilde arkaplanda çalışan uygulamalar da gizli tehlike oluşturuyor. Bunu kapamak için Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile adımlarını takip edip dilerseniz belirlediğiniz uygulamaların arkaplanda çalışmasını sağlayabilir veya tamamını kapayabilirsiniz.

1

 

  • Eğer mobil internet tüketiminizin önüne temelden geçmek isterseniz Ayarlar > Hücresel adımlarını takip edip mobil internetinizi tamamen kapayabilirsiniz.

6

 

 

İlgili Yazılar