iOS 10’a geçmeden önce yedekleme nasıl yapılır?

Apple’ın iOS cihazlar için sunduğu iOS 10 işletim sistemi kullanıcılara birçok yenilik sunuyor. Uyumlu iOS cihazı olan kullanıcıların iOS 10’a geçiş yaparken yedekleme yapması tavsiye ediliyor. Peki bu yedeklemeleri nasıl yapmalı?

iCloud üzerinde yedekleme

bcak-up-story-icloud

Apple tüm kullanıcılarına iCloud üzerinde 5 GB alan sunuyor. Birçok kullanıcı için ücretsiz sunulan alan yeterli gelmese bile çeşitli planlar dahilinde hafızasını genişletebiliyorsunuz.

icloud_plan

Telefonunuzu iCloud’a yedeklemek için Ayarlar > iCloud > Yedekleme adımlarını takip etmeniz gerekli. iCloud’a nelerin yedeklenmesini yönetmek isterseniz ise Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı > Alanı Yönet adımlarını takip etmeniz gerekli.

iTunes üzerinden yedekleme

back-up-story-itunes

Eğer bilgisayarınızın hafızasını yedekleme için kullanacaksanız bilgisayarınızda iTunes bulunmalı.

USB kablosu ile cihazınızı bilgisayara bağladıktan sonra cihazınızı seçip yedeklemeyi başlatmanız gerekli. İlk defa yedekleme alıyorsanız biraz uzun sürebilir.

Fotoğraflarınızı koruyun

back-up-story-photos

Çekilen fotoğraflar ve videolar kullanıcılar için çok büyük öneme sahip. Eğer “uygulamalar önemli değil bana fotoğraflar yeter” derseniz cihazınızı bilgisayarınıza bağlayıp içerisinden fotoğraf ve videoları almanız mümkün.

Mac kullanıcıları bunun için Photos, iPhoto, Image Capture veya Aperture kullanabilir. Eğer Windows kullanıyorsanız Bilgisayarım’da bulunan cihazlar ve sürücüler kısmından iOS cihazınızı seçip sağ tıklayarak “resimleri ve videoları al” seçeneği ile fotoğraf ve videolarınızı alabilirsiniz. Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise bağlantı yaptıktan sonra iOS cihazınızın ekranında çıkan seçeneklerden izin ver seçeneğini seçmelisiniz.

Bu noktada Google Photos seçeneği de devreye giriyor. Google’ın kullanıcılarına ücretsiz sunduğu sınırsız alan üzerine fotoğraf ve videolarınızı yedeklemek mümkün. Yüksek kalitede yüklenen görseller istenilen zaman tekrar indirilebiliyor. Fakat bu işlemin internet hızıyla doğrudan bağlantılı olduğu için yedekleme süresi uzun sürebilir.

 

İlgili Yazılar