Bu hologramdan dijital asistan robot bir kız arkadaş gibi davranıyor

Amazon evinizde kullanacağınız dijital asistan Alexa’ya sahip. Benzer şekilde Google, Google Home’u tanıttı. Ancak şimdi Japon şirket Gatebox ile işleri biraz ilerletiyor ve size kız arkadaşınız gibi davranan hologram dijital asistan Azuma Hikari’yi sunuyor.

Hologramdan kız arkadaş Azuma Hikari neler mi yapıyor?

Özellikle yalnız yaşayan insanlar düşünülerek tasarlanan bu sanal kız arkadaş sabahları alarm görevi görüyor ve sizi uyandırıyor. Ona hava durumunu sorabiliyorsunuz. O da size hava yağmurluysa şemsiye almanızı tavsiye ediyor. Siz işteyken ve bunalmışken size flört içerikli mesajlar gönderiyor. Eve geleceğinizi haber verdiğinizdeyse siz gelmeden evin ışıklarını açıyor.

Bu hologram kız arkadaş size bir hayat arkadaşı gibi davranıyor. Öyle ki size “işinde iyi eğlenceler”, “eve erken dön” ve “seni şimdiden özledim” gibi cümleler iletiyor.

Azuma insan saptayan sensörler ve yüzleri ayırt eden kameraya sahip. Ayrıca sahibinin hayatını daha iyi anlayabilmesi için Bluetooth ve kızılötesi veri iletişimi teknolojilerine sahip. Mikrofon ve kamerayla donatılmış cihazda nem ölçer dahi var. Akıllı telefon ve internet gibi diğer elektronik cihazlarla da bağlantı kurabiliyor.

Bu 300 adet limitli üretilen ürün için Gatebox’ın internet sitesi üzerinden sipariş verebilirsiniz. Ancak bu hologramdan kız arkadaşına sahip olmak için birkaç bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Çünkü 2.500 doların üzerinde bir fiyata sahip. Azuma sevimli mi yoksa ürkütücü mü, kararı vermek size kalmış.

Bu hologram dijital asistan kız arkadaş nasıl çalışıyor diye merak edenler için videosu: