Android kullanıcılarının da kulaklık girişine veda etme zamanı geliyor

Android hayranları için de kulaklık girişine veda etme zamanı yaklaşıyor. iPhone 7’nin ardından, Moto Z, LeEco ve HTC’nin Kasım ayında çıkarılan yeni Android 7.0 Nougat ile çalışan Bolt telefonu da bu akıma uyarak kulaklık girişini ortadan kaldırmıştı…

HTC Bolt

HTC’nin görselleri sızan ve bu hafta içinde tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi telefonu da kulaklık girişini tarihe gömen son telefon olacak.

Ocean Note telefonların görselleri Weibo üzerinden sızdı.

Yeni özellikleri göz kamaştıran telefonda Android hayranlarını üzecek olan detay ise kulaklık girişi detayı. “HTC neden bunu yapıyor?” diye soruyorsanız hemen belirtelim, şirket zaten Kasım ayında çıkardığı Bolt modeliyle bu geçiş sürecini başlattı ve HTC’nin ilk kulaklık girişi olmayan telefonu Bolt oldu.

 Apple’ın Lightning uçlu kulaklıklarının HTC Bolt’un USB-C girişiyle uyum sağlamıyor.

Yalnızca HTC değil Samsung’un da Nisan ayında tanıtması beklenen Galaxy S8’de kulaklık girişini kaldıracağı hakkında güçlü iddialar var. Motorola zaten amiral gemisi Moto Z cihazlarıyla bu işi halletmişti. Aynı şey LeEco telefonlarda da gerçekleştirildi.

Samsung Mobile’dan D.J. Koh

Çok daha fazla sayıda telefon üreticisinin kulaklık girişini ortadan kaldırmasıyla Android kullanıcılarının da yakın zamanda kablolu kulaklıklarına veda edeceği görülüyor. Böylece Android kullanıcıları da, geç de olsa, kablosuz ya da USB-C veya Lightning temelli kulaklık dünyasına geçiş yapacaklar.

Kaynak: (Mashable)