GoPro Hero 5’in üzerindeki sır perdesi kalkıyor

Aksiyon kamerası dediğimizde aklımıza ilk gelen marka olan GoPro’nun yeni kamerası Hero 5 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Öncelikle cihazın tasarımı hakkında görüntüler sızmaya başladı.

gopro2-700x481

GoPRoHero5Hero 5’e ait olduğu iddia edilen cihazın tasarımı bir önceki Hero 4 modellerinden oldukça farklı. Cihazın önünde yer alan açma kapama / menü tuşu kaldırılması ilk göze çarpan detaylardan bir tanesi. Ayarlar ise cihazın arka kısmında bulunan geniş ekrandan yapılacak. Cihazın tasarımında dikkat çeken bir diğer nokta ise Hero 4 Session modeline benzer şekilde lastik dış yüzeye sahip olacak. Bu sayede ekstra kılıf kullanmadan suya dayanıklı olarak kullanılabilecek.

 

Cihaz hakkında iddia edilen özelliklerden dikkat çeken bir diğeri ise Hero 5’in sesli komut sistemine sahip olacak olması. Birçok akıllı cihazda karşımıza çıkan sesle komut sisteminin GoPro’da nasıl tepki vereceği ise merak konusu. Verilen komutlar ve cihazın vereceği tepkiler şu şekilde:

gopro_voice_command

Dikkat çekici bir diğer iddia ise Hero 5’in cloud desteğine sahip olacak olması. Wi-Fi desteğine sahip cihazın verileri GoPro Plus hesabınıza otomatik olarak aktarılması sağlanacak. Videolarınızı veya fotoğraflarınızı Capture ismi verilen uygulama ile kullanabileceksiniz.

gopro_user_manual

İlgili Yazılar