Google Photos güncellemeyle 4 yeni özelliğe kavuştu

Google’ın popüler fotoğraf uygulaması Google Photos’a gelen güncelleme ile kullanıcılar 4 yeni özelliğe kavuştu.

İlk olarak Google Photos sıkı sık birlikte fotoğraf çekildiğiniz kişiyle (eşiniz,sevgiliniz, yakın arkadaşınız gibi) olan fotoğraflarınızı bir araya getirerek eski anılarınızın canlanmasını sağlayacak. Ayrıca hızlı şekilde hatıralarınıza ulaşabileceksiniz.

google_photos_memories

İkinci özellik ise özellikle ebeveynler tarafından sevilecek. Küçük çocukların gelişimini gösteren son fotoğrafları bir araya getirerek değişimleri tek noktada görebileceksiniz.

google_photos_highlight

Üçüncü özellik ise yüklediğiniz videodan oluşturulan animasyonlar olacak. Bu özellik her video için geçerli olmayacak. Örneğin havuza atlama veya bir düşüş anını animasyon olarak görebileceksiniz.

google_photos_animation

Son yenilik ise yatay veya dikey çekilen fotoğrafların görünümünde yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırıyor. Görünümünde sıkıntı yaşanan fotoğraflar tespit edildiğinde uygulamada otomatik olarak düzeltilecek.

google_photos_guncelleme

Tüm bunları yapay zeka sayesinde Google Photos kullanıcılar için gerçekleştirecek. Güncelleme bugünden itibaren iOS, Android ve web kullanıcıları için kullanıma sunuldu.