Daha verimli olmak için her gün kullanmanız gereken 18 uygulama

Uygulamalar her zamankinden daha güçlü, ama hangisinin vaktinizi boşa harcayacağını, hangisinin size vakit kazandıracağını anlamak kolay değil. İşte bu yüzden daha verimli olmanızı sağlayarak hayatınızdaki stresi azaltacak uygulamalardan bir liste oluşturduk. Bu uygulamalar bir fikri görselleştirmenize, detaylı notlar almanıza ya da takımınızla iletişim halinde kalmanıza yardım edecek. Gün içinde ne gibi işleriniz olursa olsun, bu uygulamalar sayesinde daha çoğu daha hızlı bitecek.

 

Pocket

pocket

İnternette yoğun bir araştırma yaparken rastladığınız bir makaleyi unutmak çok da zor değil. Pocket’ı kullanarak makaleyi istediğiniz cihaza yollayabilir ve daha sonra, üstelik  internete bağlı olmadan da okuyabilirsiniz. Pocket tek bir tuşla makaleyi derliyor ve telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan erişebileceğiniz bir arşive kaydediyor. Sadece okunacak çok fazla iyi makale biriktirmemeye çalışın.

Ücretsiz (iOS, Android)

 

Google Keep

google-keep
Google Keep biraz Evernote’un Google versiyonu gibi, ve artık hem Android hem de iOS’ta mevcut. Bu uygulamayı not almak, yapılacaklar listesi hazırlamak, hatırlatıcılar kurmak ve ses kaydetmek için kullanabilirsiniz. En çekici özelliklerinden biri de notlarınızı renkli etiketlerle düzenleyebilmek.

Ücretsiz (iOS, Android)

 

Wunderlist

wunderlist

Wunderlist kolay kullanımlı bir yapılacaklar listesi uygulaması. Bitiş tarihleri atamanıza, hatırlatıcılar kurmanıza ve listeleri paylaşıp haklarında konuşmanıza izin veriyor. Wunderlist, alışveriş listenizi hazırlamanıza, izlemek istediğiniz filmleri not etmenize veya bir tatili planlamak için işbirliği yapmanıza yardım edebilir.

Ücretsiz (iOS, Android)

 

Fantastical 2

fantastical-2

Sizi planlı tutmanın yanısıra, Fantastical 2’nin en iyi özelliği yazdığınız basit cümleleri takviminizde randevulara dönüştürebilmesi. Örneğin siz “Hasan’la Taksim Meydanı’nda 15.00’te buluşacağım” yazıyorsunuz ve gerisini Fantastical’a bırakıyorsunuz.
Tabii ki uygulamanın geri kalanı da bu kullanışlılık seviyesinde.

7,99 TL (iOS)

 

Letterspace

letterspace

Letterspace düşüncelerinizi organize etmek için hashtag’leri kullanan harika bir not alma uygulaması. Ayrıca ellerinizi klavyeden çekmeden ekrandaki imleci hareket ettirmenizi sağlayan bir kaydırma barına sahip ki, bu notlarınızı düzenlemeyi çok daha kolay hale getiriyor.

Ücretsiz (iOS)

 

Workflow

workflow

Workflow zamanınızı daha efektif kullanabilmeniz için telefonunuzu özelleştirebilmenizi sağlıyor. Telefonunuza belirli bir aksiyon gördüğünde ne yapması gerektiğini söyleyerek, bir sonraki randevunuzdan önce Uber çağırmasını, son fotoğrafınızı Twitter’a yüklemesini ya da aklınıza gelen herhangi başka eylemi yapmasını sağlayabilirsiniz.

7,99 TL (iOS)

 

Outlook

microsofts-outlook

Microsoft Outlook ile harika bir e-posta uygulaması yarattı ve Google’ın iPhone için olan Gmail uygulamasını kolayca ezip geçti. Entegre edilmiş bir takvim sayesinde müsaitlik durumunuzu e-postalamak çocuk oyuncağı. Ayrıca kaydırarak maillerinizi arşivleyebilir, silebilir veya gelen kutunuza daha ileri bir tarihte geri gelmesi için programlayabilirsiniz.

Ücretsiz (iOS, Android)

 

Paper

paper-by-fifty-three

IPhone’lar için yaratılmış Paper telefonunuza not almanın anlamını genişleten bir uygulama. Bu uygulamayı listelerden, diyagramlar ve grafikler içeren sunumlara kadar istediğiniz her şeyi yaratmak için kullanabilirsiniz. Uygulama kağıda yazma tecrübesini telefonunuza aktarmayı amaçlıyor – daha geleneksel not alma uygulamalarının eksik bıraktığı noktaları dolduruyor.

Ücretsiz (iOS

 

Polymail

polymail

Polymail size e-postalarınızı takip edebilme ve daha ileri bir tarihte okuma ya da gönderme seçenekleri sunuyor. Ama kesinlikle en iyi yanı sade tasarımı.

Ücretsiz (iOS)

 

Evernote

evernote

Evernote hatırlamak istediğiniz her şeyin sanal bir koleksiyonu. Fotoğrafları, internet sayfalarını, notları, PDF dosyalarını, ses kliplerini ve yapılacaklar listelerini depolayan dijital bir not defteri gibi. Evernote’un en güzel yanı indeksleme özelliği. Bu deftere eklediğiniz her şey eklediğiniz andan itibaren arama yaparak ve diğer aygıtlarınızdan ulaşılabilir hale geliyor.

Ücretsiz (AndroidiOSWindows PhonePCMacGoogle Chrome ve tarayıcı)

 

Quip

quip

Quip Facebook’un eski üst düzey yöneticilerinden Bret Taylor tarafından yaratılan bir yazı uygulaması. Uygulama iş birliklerini kolaylaştırmak adına içinde bir de mesajlaşma özelliği bulunduruyor. Quip’i belgeler, çalışma sayfaları ve sunumlar hazırlamanın yanı sıra, blog yazılarında iş birliği yapmak, projeleri yönetmek ve hatta alınacaklar listesini paylaşmak için kullanabilirsiniz.

Ücretsiz (iOS, Android)

 

Day One

day-one

Day One, günlük tutma fikrini modern zamanlara entegre eden bir uygulama ve günlük formatınızın nasıl gözükmesini isterseniz isteyin buna uyum sağlıyor. Uygulama, yazınızın hava koşullarını ve konumunu kaydedebiliyor ve eğer o günün yazısıyla gurur duyuyorsanız, onu muhteşem bir internet sayfası formatında Facebook’a yükleyebiliyorsunuz.

12,99 TL (iOS)

 

Slack

slack

Slack, takımınızla düzinelerce e-postaya boğulmadan iletişimde kalabilmeniz için harika bir uygulama. Bir çeşit sohbet odası diyebileceğimiz bu uygulama, kullanıcıları etiketlemenize ve daha küçük takım projeleri için birden fazla kanal yaratmanıza imkan sağlıyor. Ayrıca ekranınızın köşesinde beliren ve rahatsız etmeyen masaüstü bildirimleri sayesinde gözlerinizi işinizden ayırmadan takımınızdan haberdar olmaya devam ediyorsunuz.

Ücretsiz (iOS, MacAndroidtarayıcı)

 

Clear

clear

Clear, yapmanız gerekenleri takip etmenin en kolay yollarından biri. Yapılacaklar listenizdeki maddelerin yerlerini sürükleyerek kolayca değiştirebilir veya listenizi aşağı çekip yazarak hızlıca yeni bir madde ekleyebilirsiniz. Bir görevi tamamladığınızda mı? Sadece sağa kaydırın.

12,99 TL (iOS)

 

GoodReader

goodreader

Ne zaman rastgele bir PDF açmanız ya da bir metine not eklemeniz gerekeceğini asla bilemezsiniz. GoodReader bunların hepsini hızlıca işliyor. Aynı zamanda belgelere yorumlar, yazı kutuları, yapışkan notlar, vurgular ve çizimler eklemenize imkan sağlıyor. Bu uygulama ile başa çıkamayacağınız hiçbir belge kalmayacak.

5,29 TL (iOS)

 

Dropbox, Google Drive ve OneDrive

dropbox-google-drive-and-onedrive

Dropbox masaüstünüzde bulunan sanal bir klasör. Dosyalarınızı sürükleyip Dropbox klasörüne bıraktığınızda diğer bütün cihazlarınızdan da erişebiliyorsunuz. Ayrıca dosyaları umumi bir dosyada depolayarak basit bir indirme bağlantısı ile istediğiniz herkesle paylaşabilir, diğer Dropbox kullanıcılarıyla paylaşılan klasörler oluşturabilirsiniz. Uygulama size 2 GB depolama alanın ücretsiz olarak sağlıyor.

Ücretsiz  (iOSAndroidtarayıcı)

Google Drive, internete bağlı olan her cihazdan uygulama ya da web aracılığıyla ulaşabileceğiniz çevrimiçi bir üretim ve paylaşım alanı. Belgeleri ve sunumları paylaşabilir ve üstlerinde iş birliği yapabilirsiniz. Ayrıca birden fazla insanın aynı anda dosyayı düzenliyor olması gereken zamanlar için harika, çünkü dosyayı başka kimin görüntülediğini ve düzenlediğini görmenize imkan sağlıyor.

Ücretsiz (iOSAndroidtarayıcı)

OneDrive, üyelik oluşturduğunuzda 5 GB ücretsiz alan kazandığınız ve tüm belgelerinizi, fotoğraflarınızı ve videolarınızı saklayabileceğiniz bir depolama uygulaması. OneDrive bir Microsoft uygulaması olduğundan belgelerinizin diğer Office uygulamalarıyla iyi geçinip geçinemeyeceğine dair şüphelerinizi de ortadan kaldırıyor.

Ücretsiz (iOSAndroidtarayıcı)