Hangisini almalısın: iPhone 5s mi LG G2 mi?

LG G2

HTC One ve Galaxy S4’lerinizi unutun, G2 gelmiş geçmiş en iyi Android’li telefon


Açık sözlü olmak gerekirse, LG’nin geçmişteki akıllı telefon hamleleri bizi hep hayal kırıklığına uğrattı. Aslında Nexus 4 dışındakiler demem gerekiyor fakat o cihaz LG markasını taşımıyordu; yani sayılmaz. Her neyse, zaten tüm bunlar değişti! Bu teknik özellikleri ve etkileyici tasarımı gören her Android hayranı, büyükannesinin bileziklerini satıp G2 almak isteyecektir.

G2 en basit anlatımla Geek hislerimin alarm vermesine sebep oldu. Bu cihaza sahip olmamızda HTC, Samsung ve Sony’nin de büyük katkısı var; One, Galaxy S4 ve Xperia Z ile akıllı telefon çıtasını bir hayli yükselttiler. LG bu ortamda öne çıkmak için, güç ve ses tuşlarını telefonun arkasına koymak gibi radikal bir farklılık ortaya koyarak büyük risk almak zorunda kaldı. Kulağa çılgınca geliyor ama bir kez alıştıktan sonra “iyi ki de!” diyorsun. Bunun dışındaki her şey daha geleneksel; yani eğer dünyanın en güçlü telefonuysan. G2 5,2inç Full HD ekrana, 13MP kameraya, dev 3000mAh pile ve onu dünyanın en güçlü Android’li cihazı yapan dört çekirdekli Qualcomm 800 işlemciye sahip. Sonuç olarak G2 kağıt üzerinde tam bir canavar. Haydi şimdi de gerçek hayatta neler yapabildiğine bir bakalım.

LG G2

1 Tasarım LG’nin güç ve ses tuşlarını arka bölüme alma kumarı G2’nin kenarlarının son derece ince olmasını sağlamış. Alışmak biraz zaman alıyor ancak birkaç güne parmakların ne yapmaları gerektiğini öğreniyor. Plasik arka bölüm biraz basit kalmış fakat şık ve kusursuz ön tarafı okşamak ile çok meşgul olduğumdan buna pek aldırış etmedim.

2 Ekran G2’nin 5,2inç Full HD görüntüleri müthiş. Videolar ve yazılar kristal gibi, renkler canlı (gereğinden fazla değil) ve güneş ışığını alt edebilecek kadar parlak. Siyahlar derin, beyazlar ise gerçek beyaz; bu zamana kadar gördüğüm en iyi mobil ekranlardan biri.

3 Güç G2, bir akıllı telefon için nükleer savaş başlıkları denebilecek özelliklerle donatılmış. Qualcomm’un dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi tam bir canavar ve G2 Android’i bir kez bile aksamadan çalıştırıyor; en ileri 3D oyunlarda bile yavaşlamıyor. Ayağını kaydırmak için elimden geleni yaptım ama bana mısın demedi.

4 Kamera 13MP kamera, iyi ışıklı ortamlarda çok detaylı fotoğraflar çekebiliyor. Optik görüntü sabitleyicisi ise az ışıklı ortam performansıyla Galaxy S4’ün 13MP kamerasını yere seriyor. 60fps’de Full HD video ise bu ağız sulandıran pastanın üzerindeki lezzetli krema.

5 Pil Günümüz telefonlarının en zayıf noktası olmasına rağmen, G2 pil ömrü konusunda harika iş çıkarıyor; tek bir şarj ile 19 saat kesintisiz çalışabiliyor. Kağıt üzerinde değil, gerçekten de günlük kullanımda bunu başarabiliyor. 3000mAh pili değiştirilemiyor ama zaten buna ihtiyaç duymuyorsun.

LG G2

SON DARBE
Samsung’un TouchWiz’i, HTC’nin Sense’i, LG’nin ise Optimus UI 4.0’ı var. Peki, G2 canavarının yazılımda ne gibi numaralar var?

Tak Tak
G2’nin ekranı kapalıyken bile dokunuşları algılayabiliyor. Telefonu açmak için hızlıca iki kere dokunman yeterli, ev tuşuna yapacağın aynı dokunuşla da ekran kapanıyor; çok pratik. Tüm bunlar güç tuşunun alışılmışın dışındakini konumunu telafi ediyor. Hem bunun kötü bir şey olduğunu kim söyledi?

Kumanda
G2’deki IR Blaster ve kumanda uygulaması kombinasyonu ile kumanda karmaşasından kurtulabilirsin. Hatta eğer sen doğru ayarları bulamazsan G2 tüm kumandalarının işlevlerini kendi öğrenebiliyor.

Misafir Modu
Komşunun oğlu Barbaroscan artık telefonunu oyun için alıp da yanlışıkla 1000 TL’lik uygulama satın alamayacak. Misafir Modu ile diğerlerinin telefonunda hangi uygulama ve medya öğelerine erişebileceğini ayarlayabiliyorsun. Bunu misafirlere özel bir kilit ekranıyla özelleştirebilirsin de.

QSlide
Çoklu işlem severlerin en iyi dostu QSlide, herhangi bir uygulama açıkken hesap makinesi ve not defteri gibi uygulamaları açıp işlem yapabilmene olanak tanıyor. Bir nevi Mac OSX’teki Dashboard gibi. Not almak ya da çalışman gerekirken bir şeyler karalamak için birebir.

Teknik

  • İşletim sistemi Android 4.2.2
  • Ekran 5,2inç IPS, 1920x1080p, 423ppi
  • İşlemci Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 @ 2,26GHz
  • RAM 2GB
  • Depolama 16/32GB
  • Kamera 13MP (arka), 1080p@60fps; 2MP (ön)
  • Bağlantı 4G LTE, Bluetooth 4.0, NFC, USB2.0, WiFi (a/b/g/n)
  • Pil 3000mAh
  • Ebatlar 138,5×70,9×9,1mm
  • Fiyat 1600 TL

STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Şahane ekrandan mükemmel pil ömrüne G2 neredeyse kusursuz
★★★★★

iPhone 5s ve LG G2’nin detaylı karşılaştırması → 

1 2 3

İlgili Yazılar