İnceleme l LG G5

Amiral gemisi telefon almak isteyenlerin işi hiçbir zaman bu kadar zor olmamıştı. Samsung cephesinde Galaxy S7 ailesi, LG cephesinde G5 ve HTC cephesinde 10 bu rekabetin en önemli oyuncuları. Birbirine yakın teknik özelliklere sahip olan bu modeller kendilerini öne çıkaracak bazı özelliklere sahip. Şimdi ise LG’nin amiral gemisi G5 test için bizimle.

Kasa

lg_g5_review_body_1

Üstte sıraladığımız tüm modeller yekpare kasaya sahip. Samsung cam ve metal kullanmayı tercih ederken HTC ve LG alüminyum kasa kullanmayı tercih etmiş. Fakat LG’nin tasarımı sayesinde çıkarılabilir bataryaya sahip. Bu modüler tasarım birden fazla aksesuarın cihaza direkt olarak bağlanmasını ve bataryanın çıkarılabilmesini sağlıyor.

Modüler tasarımdan ötürü telefonun parmak izi okuyucusu arka kısımda yer almış. Bu parmak izi okuyucusu ayrıca çok hızlı çalışarak beğenileri topluyor.

Telefonun sol kısmında bulunan bulunan ufak tuşsayesinde telefonun alt kısmında bulunan modül çıkartılabiliyor. Modüler tasarım nedeniyle telefonun Galaxy S7 gibi suya dayanıklı olması şimdilik imkansız.

G5’i elinize aldığınızda kaliteli malzeme kullanımıyla dikkat çekiyor. Kullanılan alüminyum sayesinde telefonun ağırlığı 159 gram. LG G5, 7.7mm inceliği sayesinde Galaxy S7 ile benzer.

G4 ile G5’i yanyana koyduğunuzda G4’te kullanılan deri malzemenin ne kadar kalitesiz durduğunu anlayabiliyorsunuz. LG, bu değişimi yaparak akıllıca karar vermiş.

Ekran

lg_g5_review_screen_4

LG, G5’te 5.3 inç ekran kullanmayı tercih etmiş. Tamamen yeni ekran değil ama Galaxy S7 ile benzer kaliteye sahip. Ekran çözünürlüğüne baktığımızda ise tüm amiral gemilerinde karşımıza çıkan 2560×1440 ekran çözünürlüğüne sahip.

G5’te 4K çözünürlükte video izlediğmizde bataryanın çok hızlı tükendiğini görüyoruz. Telefonunuzda çok fazla video izliyorsanız batarya süresi için daha düşük çözünürlükle izlemenizi tavsiye ediyoruz.

554ppi piksel yoğunluğuna sahip olan G5 bu konuda rakipleri arasından sıyrılıyor. Testlerimiz sırasında izlediğimiz filmlerde veya spor karşılaşmalarında ekran çok kaliteli sonuçlar veriyor. Benzer şekilde ekranda yazı okuyorsanız sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Her zaman açık ekran

lg_g5_always-on

İlk olarak LG’nin V10 modelinde karımıza çıkan her zaman açık ekran teknolojisi Galaxy S7 ve G5’te karşımıza çıkıyor. Her zaman açık ekran teknolojisi sayesinde kullanıcılar ekran açık olmasa bile saat, tarih, bildirimler gibi belli başlı bilgileri görebiliyor. LG’nin açıkladığı rakama göre bir kişi günde ortalama 150 kez telefonuna baktığı düşünülürse bu özellik oldukça kullanışlı olacaktır.

Galaxy S7’de kullanılan OLED ekran G5’te kullanılan LCD ekrana göre daha başarılı iş çıkartıyor. Her zaman açık ekran için OLED ekran sadece belirlenen alandaki piksellere ışık veriyor. G5’te ise tüm ekranın pikselleri çalışıyor.

Kamera

lg_g5_review_back_3

LG, G5’te dual-lens kamera kullanarak oldukça başarılı iş çıkarmış. 16 MP ve 8MP’lik iki kameranın birleşimi başarılı sonuçlara imza atıyor.

16 MP’lik kamera 75 derece görüş açısına sahipken 8 MP’ik kamera 135 derece görüş açısına sahip. Bu ikili birbirini tamamlayarak kullanıcılarını mutlu etmeyi biliyor. Apple’ın da yeni iPhone modelinde buna benzer bir teknoloji kullanacağı dedikoduları gelmeye devam ediyor.

G5’in kamerası düşük ışık altında başarılı sonuçlar sergiliyor. f/1.8 lens açıklığı, çok hızlı çalışan lazer otomatik odaklama sistemi ve optik görüntü sabitleyicisi bu sonucun ortaya çıkmasında önemli role sahip.

Gün içinde çekilen görüntülerde ise renkler ve kontrast doğal hissettiriyor. Ayrıca fotoğrafa ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın renklerde ve detaylarda kayıp yaşamıyorsunuz. Eğer kendinize güveniyorsanız manuel çekim modunda ISO, beyaz dengesi gibi birçok ayarla oynayabiliyorsunuz.

Performans

lg_g5_review_screen_2

Yeni amiral gemilerinde karşımıza çıkan Snapdragon 820 işlemci ve 4 GB RAM birlikteliği LG G5’te de karşımıza çıkıyor. Bu birliktelik sayesinde Chrome, WhatsApp, Twitter gibi uygulamalar arasında sorunsuzca geçiş yapabiliyorsunuz. Bu uygulamaların dışında birçoğumuzun referans olarak kabul ettiği Asphlat 8’de de donam veya takılma yaşamadık. LG G4’te kullanılan Snapdragon 810 işlemcide yaşanan ısınma problemlerini bu telefonda yaşamadık.

Geekbench 3 skorlarına baktığımızda ise LG G5 5331 puan alarak 6461 puan alan Galaxy S7’nin gerisinde kalıyor. İlk bakışta aynı işlemci ve aynı RAM’i kullanan iki cihazın birbirinden bu kadar farklı puan alması şaşırtıcı gelebilir. Fakat değişen birçok teknik detay nedeniyle bu farklılık oluşuyor.

Hafıza

lg_g5_review_main_1

LG G5 32 GB dahili hafızayla birlikte geliyor. Birçok uygulamayı yükledikten sonra telefonda 18.5 GB boş alan kalıyor. Bu hafıza bile iPhone modellerinin başlangıç hafızasından 2.5 GB daha yüksek. Dileyen kullanıcılar microSD ile 2 TB’ye kadar genişletebilir.

Amiral gemilerinin microSD sunmaları fiyat/hafıza oranını daha mantıklı hale getiriyor. Ayrıca değişen ihtiyaçlara göre kullanıcılar cihazların hafızasında kolaylıkla değişiklikler yapabilecek.

Batarya

lg_g5_review_module_1_v2

LG G5’te 2800 mAh’lık batarya kullanılmış. Bu değere baktığımızda geçtiğimiz yıl tanıtılan G4 ve en büyük rakibi Galaxy S7’nin gerisinde kalıyor. kağıt üzerinde böyle olsa bile kullanım sırasında bu farkın çok önemli olmadığı gözüküyor.Gün içerisindeki yoğun kullanıma rağmen G5’in bataryası bir günü rahatlıkla tamamlamaya yetiyor.

Dileyen kullanıcılar USB-C üzerinden LG G5’i hızlıca şarj edebilir. Yaklaşık 1 saat gibi süree telefon %50 şarj olabiliyor. LG, telefonla birlikte hızlı şarj ünitesi sunmasa da USB-C kablosunu kutunun içerisinde sunuyor.

LG Cam Plus

lg-cam-plus-04

LG G5 tanıtıldığında yanında ‘arkadaşları’ da geleceği belirtilmişti. Bu arkadaşlardan bir tanesi Cam Plus oldu.

Cam Plus kullanıcılara 1200 mAh ekstra batarya sunuyor. Cam Plus’ın tek özelliği tabii bu değil. Kullanıcılar bu arkadaş sayesinde kamerayı daha kolay kullanabiliyor. Kullanıcı kontrolleri daha rahat yaptığı gibi çekim yaparken telefonu titretmesi gibi sıkıntıların önüne geçiyor. Eğer fotoğrafçılık konusunda detaylı kullanıma sahip değilseniz Cam Plus dikkatinizi çekmeyebilir.

LG  Hi-Fi Plus With B&O Play

lg-g5-hi-fi-plus-main-2

LG’nin Bang&Olufsen ile birlikte geliştirdiği bu ‘arkadaş’ G5’e üst sınıf DAC özelliği ekliyor. Modüler yapı sayesinde G5’in alt kısmına eklenen bu parça ses tutkunlarını mutlu edecek özelliklere sahip. Hi-Fi Plus sayesinde temiz, daha detaylı ve daha kaliteli sese sahip oluyorsunuz.

Hi-Fi Plus’ın bir diğer artısı bilgisayarınızla veya diğer cihazlarınızla da entegre edilebilir oluşu. Cihazın sadece G5’le uyumlu olmaması büyük bir artı.

Karar

lg_g5_review_screen_1

LG, G5 ile 2016 yılının en ilginç telefonlarından birine imza attı. Telefonun tek parça kasasına rağmen bataryasının çıkarılması, modüler yapısı sayesinde müzik veya kamera için geliştirilebilmesi bunlardan birkaçı.

Testimiz sırasında hem Cam Plus’ı hem de Hi-Fi Plus’u deneyimleme şansına kavuştuk. Cam Plus beklentileri vermekten uzakta olsa bile Hi-Fi Plus birçok kullanıcının tercihleri arasında olacaktır.  Sadece telefonda için tasarlanmaması da bunda etkili.

Eğer bir telefon bayine gittiğinizde amiral gemileri arasından LG G5’i seçerseniz mutsuz olma ihtimaliniz çok düşük. LG, G4’te yaşadıklarında iyi ders çıkarıp G5’i ortaya çıkarmış.

Stuff Görüşü: LG G5 akıllı telefon pazarındaki en iyi seçeneklerden bir tanesi. Özellikle modüler yapısı çok başarılı.

Beğendiklerimiz

  • Başarılı ekran
  • Geniş açılı kamera
  • Batarya performansı

Beğenmediklerimiz

  • Suya dayanıklı olmaması
  • Her zaman açık ekran teknoloji S7’nin gerisinde

Teknik özellikler

Ölçüler: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm

Ağırlık: 159 gram

Ekran: 5.3 inç / 2560×1440

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 820

Hafıza: 32 GB / microSD ile 2 TB’a kadar

Arka kamera: 16 MP (f/1.8) & 8 MP (f/2.4)

Ön kamera: 8 MP (f/2.0)