LG G3

LG, G2 ile 2013 yılında büyük işler başardı, gönüller kazandı. Sıradaki soru ise şu: G3 ile tarihi tekerrür ettirebilecek mi?

LG G2, büyük bir sürpriz yapmıştı, geleceği görme gücü olan Stuffgiller bile onun 2013’ün telefonlarına hükmedebileceğini tahmin edememişti. Bu yüzden G3’e hazır olabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Kopyacı telefonların uyuyan ekranlarını tıklattık, uzun pil ömrünü test edebilmek için microUSB kablolarımızı derinlere gömdük ve büyük görseller arayarak gözlerimizin ilk defa tanışacağı 2K’lık bir akıllı telefon ekranını sınamaya hazırlandık. Hazırlanmak için çok vaktimiz oldu. Zira LG, raflara çıkmak konusunda Sony, Samsung ve HTC’nin gerisinde kaldı. Açık yüreklilikle, beklediğimize değdiğini söyleyebiliriz.

Metalimsi tasarım

G3, metal gibi gözüküyor, metal hissi veriyor ama metal değil. G2’yi çirkin ördek yavrusu gibi gösterecek kadar şık ve stil sahibi. Bu yüzden, plastiklik pek umurumuzda değil. One M8’den hafif ve 5,5 inç olmasına rağmen çok kolay kavranıyor. Arka tuşların yeni fırçalanmış metal görünümüne de bayıldık.

2K çözünürlük

Bu ekran piksel kaynıyor! Geleceğin erozyonuna meydan okuyan 534 ppi yoğunlukta, 1440×2560 çözünürlük sunan ekran, gördüklerimizin en keskini. Renkler, spektrumun soğuk kanadındalar ama gerçekçiler. Güneş ışığı altında yazılar rahatlıkla okunabiliyor. Kontrastta Z2’den geri ama yine de, harika.

Güç

2014’ün diğer süper telefonları gibi, G3 de Snapdragon 801 ile çalışıyor. Burada hız 2,5 GHz. Uzun bir Injustice: Gods Among Us seansında da uygulama açma kapamalarda da, kendi arayüzünde de, en ufak bir takılmaya mahâl vermeden çalışıyor. 3 GB belleği olduğunu da ekleyelim.

lg-g3

Lazer ateşleyen kamera

LG, G3’ün 13 MP’lik ana kamerasının lazerli otomatik odağının göz açıp kapayıncaya kadar odaklanabildiğini söylüyor. Gerçekten de çok hızlı. OIS+ yazılımı ile düşük ışıklarda bile güzel kareler ortaya çıkarıyor. Açık hava çekimleri de keskin, detaylı ve canlı. 4K videolarla ekranının da hakkını veriyor.

“Priz var mı?” sorusu gereksiz

5,5 inçlik 2K ekranın, G3’ün 3000 mAh’lık pilinin ömrünü sekteye uğrattığını düşünüyorsan, yanılıyorsun. LG, 15 saatlik kullanım süresine ulaşabiliyor. Bekleme tüketimi de G2’deki gibi harika. Üstelik, artık pili değiştirilebiliyor, kablosuz şarj teknolojisi de var, USB kadar hızlı değil ama şarj standı oldukça şık.

Basit olsun arkadaşım!

LG yeni, ‘basit’ ve patırtıdan uzak bir arayüz geliştirmiş ve sadece en dayanıklı özellikler burada yer bulmuş.

G3, iki Google veya LG uygulamasını bölünmüş ekranlarda eşzamanlı çalıştırabiliyor. S5 için bunu beceren birkaç uygulama daha olsa da, bu durum, G3 için hâlâ büyük bir avantaj.

KnockOn, hâlâ çift tıkla cihazı uyandırıyor ama Knock Code bu işe güvenlik de ekliyor. Sekiz vuruşa kadar bir dizi oluşturabiliyorsun ve doğru vuruş dizisi olmadan, G3 açılmıyor.

Smart Notice, G3’e özel bir Google Now. Smart Clean, kullanılmayan uygulama ve dosyaları buluyor. Yeni Smart Keyboard’un tahminleri gelişmiş ve klavyenin yüksekliği ayarlanabiliyor.

LG’nin vatandaşına ayak uydurduğu yeniliklerden biri de fitness tutkunları için geliştirdiği sağlık takip uygulaması. Adımları, kaydedilen mesafeyi ve harcanan kaloriyi ölçebiliyor.

Sonuç olarak…

Şıklığı ve rakiplerini geçecek teknik özellikleri G2’nin selefine sığdırmak çok kolay olmamıştır. LG, silahlarını korumuş: incecik çerçeve, metal bir gövde ile yürümeyebilirdi. Nabız ölçmek ve parmak izi desteği bana ve birçok insana hiçbir anlam ifade etmiyor. Pil ömrü harika. Fiyatı da rakiplerinden çok az da olsa, uygun.

Teknik

● İS Android 4.4.2 ● Ekran 5,5 inç, 1440x2560p, 534ppi ● İşlemci Dört 2,5 GHz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 ● Bellek 2/3 GB ● Depolama 16/32 GB (128 GB’a kadar microSD) ● Bağlantılar microUSB, Bluetooth, Wi-Fi, 3G/4G, NFC ● Kamera 13 MP (ön), 30 fps’de 2160p (arka), 2.1 MP (ön) ● Pil 3000 mAh ● Boyutlar 146,3×74,6×8,9 mm, 149 g ● Fiyat 1989 TL