Teknoloji dünyasını sallayan 13 klasik Motorola

Cep telefonlarının ilk çıktığı zamanlara geri dönüp baktığımızda, dikkat çekici özelikleri ve kalitesiyle ilk aklımıza gelen telefon markası Finlandiyalı mobil devi Nokia oluyor. Ancak Motorola’da mobil dünyaya kazandırdıklarıyla bugün kullandığımız akıllı telefonlarının temellerini oluşturdu.

Zamanının ötesindeki bu klasik telefonları sizin için sıraladık.

Motorola DynaTAC 8000X (1984)

wacky_moto_phones_moto_dynatac

DynaTAC aslında 80’li yıllardaki gençlik filmlerinde sıklıkla karşılaştığımız bir telefon modeli. Özelliğiyle aslında dünyanın ilk gerçek anlamda taşınabilir mobil telefonu olması. Kullanabilmek için 10 saat şarj etmeniz gerekiyor ve 30 dakika görüşme yapabiliyordunuz. 

Motorola MicroTAC (1989)

wacky_moto_phones_microtac

Bu model, Moto’nun orijinal gri tuğla benzeri telefonunu tanıtmasından 5 yıl sonra sahneye çıktı ve o zamanın en küçük ve hafif cep telefonu oldu. 

Motorola Startac (1996) 

wacky_moto_phones_startac

İşte Motorola’nın teknoloji dünyasına imzasını attığı model. Önceki modellerine göre StarTAC, boyutuyla neredeyse mikroskobik kalıyor. Ağırlığıysa yalnızca 88 gram. StarTAC, o dönem 60 milyon sattı ve kendi döneminin iPod’u gibi oldu.

Motorola V70 (2002)

wacky_moto_phones_motov70

6 yıl ileriye gidelim ve şirketin Nokia standartlarındaki mobil setini tanıtalım. V70, dairesel bir ekrana sahip ilk mobil telefonu da oldu. 

Motorola RAZR (2004) 

wacky_moto_phones_moto_razr_v3

Ve karşınızda çift ekranlı ikonik Motorola RAZR V3… 13.9 mm incelikle ilk kez bu kadar ince bir cep telefonu. V3 zamanının en ince ve dayanıklı telefonlarından biriydi. Yalnızca tasarımı bile tarih kitaplarındaki yerini aldı. 

Motorola Pebl (2005)

wacky_moto_phones_moto_pebl_1

Motorola durmuyor ve ikonik RAZR tasarımından hemen bir yıl sonra yine iddialı bir telefonla karşımıza çıkıyor. Telefon manyetik mekanizması sayesinde, telefonu her açıp kapatışınızda büyük bir keyif veriyordu.

Motorola Rokr E1 (2005)

wacky_moto_phones_moto_rokr_e1

Bir anlamda, Rork modeli aslında ilk iPhone’du denilebilir. Çünkü Rokr, mobilde iTunes desteği veren ilk cihazdı. Hem de bunu ilk iPhone’un tanıtılmasından iki yıl önce başardı. 

Motorola Rizr Z8 (2007) 

wacky_moto_phones_rizrz8

Rizr modeli, Moto’nun ilk kaydırılan ekranlı telefonu oldu. Bu şimdilerde size bir şey ifade etmiyor olabilir ancak o zaman için bu çığır açıcı bir atılım olmuştu. Muzu andıran kıvrımlı tasarımı ise kullanıcıların arama yaparken daha konforlu hissetmelerini sağlıyordu. Sahip olduğu 2 MP kamera bugünün standartlarına göre komik bulunabilir ancak sahip olduğu 32 GB genişletilebilen hafıza ilham verici. 

Motorola Rokr E8 (2008)

Moto, müzik atılımını iTunes desteği vererek bu cihazdan yıllar önce yapmış olsa da bu, Rokr E8’de de müziği ön plana koymadığı anlamına gelmiyor. 

wacky_moto_phones_moto_rokr_e8

Motorola Aura (2008) 

wacky_moto_phones_moto_aura

Yuvarlak ekran ve dönen tasarım… Bu iki özellik Motorola Aura’yı cebinizde taşımak isteyeceğiniz bir tür sanat eseri yapıyor. 

Motorola ZN5 (2008)

wacky_moto_phones_moto_zn5

Motorola ilkleri yapmaya bu modelinde de devam etmiş. İlk iTunes desteği vermesinden sonra şirket bu modelde de ilk akıllı telefon fotoğrafçılığının temellerini atacak bir ürün sundu. Cihazda 5 MP kamera yer alıyor. 

Motorola Atrix 4G (2011) 

wacky_moto_phones_atrix

Atrix sahneye, parmak izi tarayıcısı olan ilk akıllı telefon olarak çıkıyor.  

Moto Z (2016) 

wacky_moto_phones_motoz

2016 yılına geldiğimizde artık çılgın telefon tasarımlarının sona erdiğini görüyoruz. Telefon tasarımlarındaki deneysel tavır da sona eriyor. Özellikleri ve ekranıyla Moto Z, 2016 amiral gemileri akıllı telefonlarından  beklentilerinizi karşılayacak bir cihaz olarak sahneye çıkıyor.