7 inç Surface ve Xbox tablet geliyor

Microsoft 10 inç ekran boyutu ile satışa sunduğu Surface tabletlerin 7 inçlik versiyonu üzerinde çalışıyor. Ayrıca yine 7 inçlik bir Xbox oyun tableti yolda

7-inc-surface-xbox

Microsoft Surface tablet ailesi, performansı ve özellikle de tasarımı ile beğeni toplamıştı. The Wall Street Journal’a göre, Microsoft yeni Surface tabletler üzerinde çalışıyor ve bunlar arasında 7 inç ekran boyutuna sahip olan bir cihaz da var. Diğer Surface modelleri ile ilgili herhangi bir detay yok ancak WSJ’a göre 7 inç tablet önümüzdeki yıl Microsoft’un odağı olacak.

Microsoft’un Windows 8’in minimum çözünürlük gereksinimini 1024 x 768 piksele düşürmesi, bu işletim sistemini 10 inçten küçük tabletler için de kullanılabilir hale getirmişti. The Verge ise Microsoft’un 7 inç boyutunda Xbox markalı bir tablet üzerinde çalıştığını belirtmişti. Görünen o ki, firmanın tek 7 inç planı bu değilmiş. 7 inç Surface ve Xbox tablet iki farklı ürün olacak.

WSJ’ın kaynağına göre, Microsoft Nexus 7 ve iPad mini’ye yanıt vermek istiyor. Mini tabletler firmanın 2012 stratejisinde hiç yer almadı ve bunun hata olduğunu anlayarak iyi bir hamleye hazırlanıyor. Ayrıca, tabletlerin PC satışlarını geçeceği kanısı tüm pazarı sarmış durumda. Söylentiler, Microsoft’un Surface’i firmanın geleceği olarak gördüğü yönünde.