Hangisini almalısın: iPhone 5s mi LG G2 mi?

g2 vs iphone 5s

Apple’ın amiral gemisi iPhone 5s satışa çıktı ve karşısında Android’in yeni kralı LG G2’yi buldu. Peki hangisi senin değerli paranı hak ediyor dersin? Birlikte keşfedelim.

Apple iPhone 5s

64-bit gücü ve yepyeni bir işletim sistemi var. Peki bu LG G2’yi alt etmeye yeterli mi?

iPhone 5S

Android’in her yeni amiral gemisiyle ‘olmaya’ daha da yaklaştığını itiraf etmemiz gerekiyor. Apple’ın hala o ilk akıllı telefonu geliştiren ve tabletleri zorunlu kılan yenilikçi firma olduğunu kanıtlaması için devrimsel bir ürüne imza atması şart.

iPhone 5S kağıt üzerinde umduğum şey değildi. Altın sarısı yürek hoplatan türden bir yenilik ama iyi yönden mi yoksa kötü yönden mi olduğu tartışır. Ayrıca telefon bir önceki modelin neredeyse aynısı gibi görünüyor; aslında tek yaptığı daha fazla güç ve daha iyi bir kamera sunmak.

Ama kabul etmek gerek, iPhone 5 muhtemelen en iyi görünen telefondu; en kalitelisi olduğu ise tartışılamaz. Asıl hüsran iOS’un Android’in çok gerisinde kalmasıydı. Bu yüzden de benim için iPhone 5S’in en heyecan verici yanı, Apple tahtının varisi Johy Ive tarafından baştan yaratılan iOS 7.

Son olarak parmak izi okuyucusunun Geek damak tadımı mest ettiğini kabul etmeliyim. Peki bu özellik hayallerindeki gibi çalışıyor mu? Daha da önemlisi, bu telefon iPhone’u yeniden zirveye taşıyabilir mi? Birlikte öğrenelim…

iphone 5s yatay

1 Tasarım iPhone 5 olağanüstü bir tasarım ürünüydü, 5S de tıpkı onun gibi ince, hafif ve çizilmeye müsait. Hafif çukur ev tuşu artık düz ve etrafında paslanmaz çelikten bir halka var. Genel olarak, altın sarısı modeli hariç tahmin ettiğimden çok daha fazla hoşuma gitti fakat satın almaya kalkmam.

2 Ekran Parlak ve canlı. Görüş açıları ve renk çoğalımı harika. Ancak iPhone 5’teki 4 inçlik panelin birebir aynısını sunuyor. HD olmayan çözünürlüğü LG G2’nin yarısından biraz daha az piksele sahip. Bu, daha küçük ekranlarda bile gözle görülür bir yoğunluk kaybı anlamına geliyor.

3 Güç Apple tamamen geçmişte takılıp kaldı sanma; 5S dünyanın ilk 64-bit telefonu. Peki, bu ne fark eder ki? Şu an için pek bir fark yok. Kameranın hızına ve yavaş çekim modlarına güç veriyor ama iPhone 5’te de herhangi bir takılma olmuyordu zaten. Yeni 64-bit işlemciyi kullanan oyunlar ve uygulamalar geldiğinde fark ortaya çıkacaktır.

4 Kamera 8MP bugünlerde hiçbir şey fakat 5S’in algılayıcısı daha fazla ışığın içeri girmesi için yüzde 15 daha büyük. Buna rağmen çekimler olması gerektiği kadar etkili ve canlı değil. True Tone flaş ten renkleri ve diğer renkleri ortama göre ayarlama konusunda harikulade iş çıkarıyor ve çekilen görüntüler inanılmaz hızlı oluşturuluyor.

5 Pil Apple iPhone 5’in pilinin kesinlikle makul – 8 ile 10 saat arası konuşma- olduğunu öne sürüyor. Gün boyunca kullanımda pil yine sana kötü şakalarını yapacak ve yarı yolda bırakacak. Ancak yardımcı işlemci M7, ana işlemci A7’nin yükünü hafifleterek bunun sana performans ve pil ömrü olarak geri dönmesini sağlıyor.

iphone 5s arka

YENİ VE GÜZEL
Her yeni Android sürümü Apple’ın iOS’unun daha bir demode görünmesini sağlamıştı. iOS 7 birçok yeniliği ile bunu değiştiriyor

Bir parmak at
Hayır, o şekilde değil. Parmak tarama süreci için bir dakika harca ve tek bir hareketle telefonunun kilidini açabilecek, iTunes satın almalarını gerçekleştirebileceksin. Hızlı, güvenli ve birçok kısayolun yalnızca başlangıcını temsil ettiğini ümit ediyoruz. 

Duyusal algılama
Yardımcı işlemci M7’nin tek görevi hareketlerini takip etmek. Ne zaman yürüdüğünü, otomobil kullandığını veya koştuğunu biliyor ve yepyeni, daha otonom spor uygulamalarının önünü açıyor.

Kişisel destek
Bildirim Merkezi’nin yeni Bugün sayfası, Dünya’da geçirdiğin bir günde ihtiyaç duyacağın tüm bilgileri sana veriyor. Doğrusunu istersen Google Now’a benziyor; yalnızca daha az spesifik ve Now kadar sana özel değil.

Anti-NFC
NFC yok ama yeni AirDrop çevrendeki iOS 7 kullanıcılarıyla hemen hemen her şeyi paylaşabilececeğin son derece pratik bir sistem. Öte yandan, iBeacons NFC’nin birçok özelliğini yerine getiriyor; buna mobil ödemeler de dahil. 

Teknik

  • İşletim sistemi iOS 7
  • Ekran 4 inç Retina IPS, 1136×640, 326ppi
  • İşlemci 64-bit Apple A7 ve M7 yardımcı işlemci
  • Depoalama 16/32/64GB
  • Kamera 8MP (arka), 1080p@30fps; 1,2MP (ön)
  • Bağlantı 4G LTE, Bluetooth 4.0, Lightning, WiFi (a/b/g/n)
  • Pil Açıklanmadı
  • Ebatlar 123.8×58.6×7.6mm
  • Fiyat 2149 TL’den başlıyor

STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Gelmiş geçmiş en iyi iPhone ama zirve için yeterli değil  ★★★★★

LG G2 →

1 2 3

İlgili Yazılar